18.2 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

ANAF verifică tot mai multe persoane fizice. Pot fi solicitate documente pentru fiecare bun cumpărat

Inspecţiile fiscale derulate de ANAF vor viza din ce în ce mai mult persoanele fizice, anunță cei de la Adevărul.ro. Fie că aveți venituri mari, fie că aveți venituri mici, vă puteți aștepta ca Fiscul să solicite documente pentru fiecare bun cumpărat:

Irina Nistor, specialist în fiscalitate, a declarat recent că românii trebuie să ştie câteva detalii importante referitoare la posibile controale ale Fiscului.

Între altele, inspectorii ANAF pot solicita documente pentru fiecare bun cumpărat. „Considerăm că atât timp cât există o evidenţă foarte clară la nivelul persoanei fizice, deşi poate nu suntem obişnuiţi să ne ţinem o situaţie a veniturilor şi a cheltuielilor, trebuie să ne obişnuim să facem acest lucru. O evidenţă clară ne ajută să trecem cu bine peste o inspecţie fiscală”, a subliniat Irina Nistor.

Ea le-a recomandat cetăţenilor să se conformeze voluntar, chiar dacă această conformare voluntară nu îi scapă de inspecţia fiscală. În schimb îi va ajuta să o finalizeze mai repede. 

ANAF face periodic analize de risc asupra persoanelor fizice, demarând sute de controale în urma acestora – se mai precizează în Adevărul.ro.

Tocmai pentru verificarea persoanelor fizice, în 2011, a fost înfiinţată Direcţia Generală Control Venituri Persoane Fizice. Potrivit unui prim proces de selecţie stabilit de această Direcţie, pot deveni subiect de control:

  • asociaţi / acţionari care au împrumutat firme cu cel puţin 200.000 lei;
  • persoane fizice ce achiziţionează bunuri sau imobile în valoare de cel puţin 70.000 euro;
  • persoane fizice ce deţin depozite bancare de cel puţin 150.000 lei/an;
  • persoane fizice care au cumpărat autoturisme în valoare de cel puţin 25.000 euro.

Mai multe detalii – AICI

Foto @ Arhiva

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...