8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Prefectul Mica Oprea despre primirea refugiaților: Situația nu o impune momentan, dar ne organizăm

Bistrițenii se mobilizează în ajutorarea refugiaților ucraineni. Prefectul Mica Oprea spune că situația nu impune încă organizarea de tabere. Totuși, se fac pași în ”întâmpinarea unei astfel de situații”.

Bistrițenii din întreg județul s-au mobilizat în ajutorarea refugiaților ucraineni. De la persoane fizice, asociații, ONG-uri, primării.

Și salvatorii s-au pregătit. Zeci de pompieri s-au antrenat, așteptând ”ordinul de sus” pentru a merge și a-și ajuta colegii din Suceava. Astăzi a sosit acel ordin.

În scopul optimizării acțiunii de sprijin derulate în județul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din județele Bistrița-Năsăud și Neamț, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate și să acopere nevoile existente la momentul respectiv” a transmis, în urmă cu puțin timp, autoritățile centrale.

Și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunța zilele trecute că județul Bistrița – Năsăud rămâne,m momentan, județ suport.

Prefectul Mica – situația nu o impune, dar ne organizăm

Întrebată dacă în județul se vor organiza tabere pentru refugiați, prefectul Mica Oprea a explicat că se fac anumite pregătiri.

Nu e cazul deocamdată! Noi lucrăm la planul de urgență pentru situația asta, de care vom discuta în ședința CJSU de săptămâna viitoare. Vom identifica locații, în cazul în care se va pune problema ca să primim refugiați. Momentan sunt puțini care cer loc de ședere. Unii sunt în tranzit înspre alte destinații, alții vin la ONG-uri sau rude. Suntem în faza de pregătire acuma, de luare a măsurilor preliminare. Deocamdată doar ne pregătim, dacă se va impune situația aceasta. Deci acum identificăm spații unde să fie cazați corect, ținem legătura cu Ministerul. Dacă situația o vom impune, vom acționa ca să îi ajutăm cum se cuvine, pe măsura situației în care se află” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Mica Oprea.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.