9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Vicele Hangan despre ”relația” cu Supercom: Ne-am făcut treaba profesionist. Nu e chiar ce vrem, dar am făcut progrese

Problema gunoaielor neridicate și a modului în care Supercom își face datoria a fost dezbătută în Consiliul Local. Viceprimarul Sorin Hangan a explicat că ”Nu e ceea ce ne dorim, dar am făcut progrese. Ne-am făcut treaba profesionist!”.

În cadrul ședinței de Consiliu Local s-a readus în discuție modul în care Supercom NU-și face datoria.

Am mai adus în discuție modul în care Supercom își face treaba. Revin cu problema și sunt de părere că Primăria Bistrița nu face un control minuțios, pentru că sunt mulți cetățeni care ne anunță că NU se ridică gunoiul decât dacă sună ei” a ridicat problema consilierul Ștefania Stere.

Viceprimarul Sorin Hangan- cel responsabil de ”supravegherea” Supercom, a explicat că lucrurile merg spre bine.

Facem un exercițiu de imagine și vrem să impresionăm cetățenii, că nimeni nu mi-a spus nimic mie, așa, ca între colegi. E nedrept să aduci acuze că cineva nu-și face treaba când avem un gen de monitorizare care nu a mai existat în Primăria Bistrița. Îmbunătățiri s-au adus. E departe de ce ne dorim noi ca administrație, sau ca cetățeni. Anul trecut NU am plătit la Supercom, doar pentru măturat, 2,3 milioane de lei. Sigur că era de preferat ca orașul să arate foarte bine și să le plătim banii. Cât pentru perioada cu zăpadă, Supercomul NU a primit niciun ban. Deszăpezirea/curățenia pe perioada de iarnă am făcut-o cu personalul propriu. Supercomul e departe de adevărar, da, doar că de la 60 – 70 de containere neridicate zilnic, am ajuns la 40, 42, 34, la 50. Dar ne-am făcut treaba, chiar profesionist. Nu s-au mai întâmplat de astea până acuma” a replicat vicele Hangan.

Primarul a ”amenințat” cu ruperea colaborării, dacă Supercom NU ia atitudine

Contractul cu Supercom se apropie de final. Primarul Bistriței a explicat că dacă Supercom nu va răspunde cerințelor bistrițenilor, șansele ca acest contract să fie prelungit sunt nule.

De când am preluat mandatul, confirmările acelea de 99,99 % – de măturat- au dispărut. Alături de viceprimarul Hangan am solicitat ca verificarea în teren să fie cât se poate de exigentă. Deci în fiecare ședință săptămânală – primărie, DSP, viceprimar Hangan, Supercom și ADI Deșeuri – discutăm despre asta tocmai pentru a ține cât mai strânsă legătura și a-i determina să-și facă treaba. Nu sunt mulțumit nici eu. Nu cred că cineva este mulțumit. Mai ales că se apropie finalizarea contractului pe care îl avem cu Supercom, spre că vor înțelege că nu pot continua un raport contractual cu primăria dacă nu-și identifică soluții pentru ca lucrările de curățenie și ridicare a gunoiului să se facă așa cum noi o solicităm. Deci NU vom plăti și le solicităm să vină cu îmbunătățiri” a intervenit primarul Ioan Turc.

Mai mult, administrația le-a cerut celor de la Supercom un ”plan de lucru„ pentru cur5ățeia de primăvară.

Le-am cerut, la ultima ședință, o listă cu intervențiile clare, pe străzi. Că străzile arată rău, urât. Deci o intervenție la bordură, la rigolă, după care urmează o măturare și o spălare a străzilor. Primăvara trebuie să aducă în Bistrița străzi și trotuare curate” a declarat Ioan Turc.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Daaaa, lucrurile merg strună.
  A crescut prețul la gunoi precum Prâslea.
  La vreo 15000 lei net domnul viceprimar n are de ce se plânge.
  Nici n a visat vreodată că va ajunge aici, că în jurul lui se învârte toată primăria când este plecat mai mereu primarul.
  Nu te obisnui prea tare că nu mai este așa mult.
  Era la cuțite cu actualul primar acuma îl traduce la greu și din păcate acest primar pune botul.
  Vai de voi va fi, acuma e văi de noi din cauza voastra șmecherilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...