2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

FOTO – Patru premii din patru, pentru tinerii pianiști din Bistrița: „Când au coborât de pe scenă pur și simplu mi-au dat lacrimile”

Toți elevii din Bistrița care au participat la Concursul de interpretare instrumentală „Tineri Pianiști” desfășurat la Târgu Mureș s-au întors acasă cu premii importante!

Două premii I și două premii II au adus acasă elevii pregătiți de profesoara Melinda Deac de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”:

  • Alesia Bătinaș (clasa a IV-a) – Premiul I
  • Lucas Salanță (clasa a VI-a) – Premiul I
  • Miruna Bologa (clasa a III-a) – Mențiune
  • Vanessa Sirressi – Premiul III

A fost un concurs destul de dificil. Au fost concurenți din toată regiunea, de la școli foarte bune de muzică. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că văzându-se acolo unii pe alții, elevii din Bistrița s-au descurcat impecabil. Au fost cuprinși de atmosfera concursului și au fost influențați în bine. Au crescut foarte mult în valoare, într-un timp scurt.

A fost farmecul momentului – să simtă scena, competiția, juriul. Copiii nu au experiență în cântat la concursuri. Impecabil s-au descurcat. Când au coborât de pe scenă  pur și simplu mi-au dat lacrimile”, ne-a mărturisit profesoara Melinda Deac.

Organizatorii au oferit și premii în bani copiilor.

Nivelul de dificultate este foarte ridicat. Elevii de liceu au ajuns să cânte repertorii de Master, de Conservator. Elevii mei au venit acasă foarte motivați și deciși să studieze mai mult peste vară. Motivația este importantă într-un asemenea concurs. Și-au dat seama că nu doar ei studiază pe lumea asta. Că sunt unii care studiază și mai mult sau cântă și mai bine. Au văzut unde au de ajuns… Acesta este nivelul”, a mai povestit profesoara Melinda Deac.

Nu sunt singurele premii pentru pianiștii bistrițeni. Profesoara Melinda Deac s-a declarat foarte mândră și de cele trei premii II câștigate de elevii săi la Concursul Național Margareta Sterian din Buzău. Aici au participat elevele Liceului Tudora Jarda Alesia Bătinaș, Raluca Moldovan și Debora Vacari.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...