17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Preotul-speolog Crin Triandafil Theodorescu: „O să mă vaccinez fluierând, privind pe fereastră și gândindu-mă la primăvară”

Deși vaccinul anti-Covid încă nu este disponibil în România, mulți susțin de pe acum că se vor vaccina fără să ezite, în ciuda eventualelor efecte secundare anunțate de compania producătoare. Printre ei se numără și preotul-speolog Crin Triandafil Theodorescu, care spune, într-o postare pe Facebook că o să se vaccineze „fluierând, privind pe fereastră și gândindu-mă la primăvară”.

„O să mă vaccinez fluierând, privind la fereastră și gândindu-mă la primăvară (trebuie refăcut gardul casei parohiale). Am la ce să mă gândesc. Și toate-s pe viitor. Sunt atâtea continente în inimile oamenilor de descoperit. Atâtea de îndurat. Și atâtea de iubit. Până o să-mi injecteze asistenta nanoroboții ăia o să-mi zboare nițel gândul și la Mama, baricadată în cabana ei din munți, ca într-un asediu medieval. Pe când mă voi fi vaccinat eu, ea va fi deja imunizată și va merge la Tata la mormânt, să fumeze amândoi o țigară și să-și șoptească mari taine, încet, să nu trezească pruncii din somn”, își începe postarea preotul-speolog Crin Triandafil Theodorescu.

Acesta mai spune că nu se teme de reacțiile adverse precum febra sau durerile de brațe, pentru că este „antrenat”, viața fiindu-i plină de reacții adverse ale tâmpeniilor pe care le-am făcut. Mai mult, fiul său specializat în microbiologie i-a confirmat faptul că se va vaccina și el.

„Mă voi vaccina pentru că am încredere. Viața mea e clădită pe încredere. Mi-am dus copilul la școală, l-am dat în palma unei învățătoare pentru că am încredere. Am încredere că preotul care îmi dă cuminecătura a rostit corect și cu cutremur epicleza. Că farmacista care-mi pune sub limbă o tabletă galbenă și-amară știe mai multe decât știu eu. Am încredere că inginerul care a construit podul, noul pod din coasta Luștii, și-a făcut calculele și s-a gândit la mine. Și, nu în cele din urmă, dar înainte de toate, am încredere în copilul meu. Bineînțeles că mă vaccinez, tată! Știe ce vorbește, știe mai bine decât mine. Cu asta se ocupă, cu microbiologia, și nu e oare o dovadă de smerenie să înveți de la cel ce știe?”, mai spune preotul. Întreaga sa postare o puteți citi AICI.

Vaccinul anti-Covid va ajunge în România cel mai probabil la începutul anului viitor, iar primii vaccinați vor fi medicii și cei care lucrează în linia întâi, iar mai apoi categoriile vulnerabile, urmând ca după să ajungă la întreaga populație.

Foto: Arhivă Personală.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...