-1.3 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Președintele a dat okey-ul la mărirea alocațiilor. Când ar putea intra în conturile mămicilor alocațiile mărite:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri dublarea alocațiilor la copii. Cu toate acestea, mărirea nu se va simți în conturile mămicilor chiar acum… Când intră în vigoare prevederea:

Dublarea alocațiilor a primit okey-ul de la președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, mămicile nu vor primi acum alocațiile mărite, ci abia la mijlocul acestui an.

„Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii iulie, așa cum prevede legea reponsabilității fiscal-bugetare”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, citată de g4media.ro.

Astfel, mămicile nu vor avea șanse să primească mai mulți bani mai devreme de luna iulie, pentru că pentru anul 2020 nu au fost luate în calcul aceste sume în buget. Este nevoie de o rectificare bugetară pentru a putea finanța această mărire.

Potrivit actului normativ, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (respectiv până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...