1.2 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Președintele Iohannis: Nu mai prelungim starea de alertă după 8 martie. Asta înseamnă mai multă LIBERTATE

Într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu se va mai prelungi starea de alertă după data de 8 martie. Asta înseamnă că multe restricții aplicate în prezent vor fi eliminate.

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, starea de alertă care va expira în data de 8 martie nu va mai fi prelungită. Asta înseamnă că o serie de restricții aplicate în prezent vor fi eliminate.

„Am covocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am convenit să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care, sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Acesta nu a precizat care sunt măsurile eliminate, însă, în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut cunoscute propunerile sale.

Printre propunerile sale se numără: accesul fără certificat Covid în centrele comerciale, instituțiile publice și localuri. De asemenea, Alexandru Rafila vrea ca să se poată organiza evenimente private cu maxim 200 de persoane. Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în exterior, ci doar în interior.

Ministrul Sănătății mai propune creșterea limitei de 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport și piscine. Carantina la sosirea din țări cu risc epidemiologic ridicat urmează să rămână în picioare, iar barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...