13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Președintele Iohannis: Nu mai prelungim starea de alertă după 8 martie. Asta înseamnă mai multă LIBERTATE

Într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu se va mai prelungi starea de alertă după data de 8 martie. Asta înseamnă că multe restricții aplicate în prezent vor fi eliminate.

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, starea de alertă care va expira în data de 8 martie nu va mai fi prelungită. Asta înseamnă că o serie de restricții aplicate în prezent vor fi eliminate.

„Am covocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am convenit să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care, sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Acesta nu a precizat care sunt măsurile eliminate, însă, în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut cunoscute propunerile sale.

Printre propunerile sale se numără: accesul fără certificat Covid în centrele comerciale, instituțiile publice și localuri. De asemenea, Alexandru Rafila vrea ca să se poată organiza evenimente private cu maxim 200 de persoane. Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în exterior, ci doar în interior.

Ministrul Sănătății mai propune creșterea limitei de 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport și piscine. Carantina la sosirea din țări cu risc epidemiologic ridicat urmează să rămână în picioare, iar barurile, cluburile și discotecile vor rămâne închise.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...