25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Primăria Bistrița împarte jumătate de milion bisericilor din municipiu. Unii au cerut bani pentru supraveghere video sau altar de vară

22 de unități de cult au solicitat diverse sume Primăriei Bistrița, care anul acesta a alocat doar 500.000 de lei pentru acest sector. Cele mai multe au cerut bani pentru lucrări de reparații. Unele au cerut însă bani pentru supraveghere video, alarme, amenajare altar de vară sau extinderea sălii de festivități.

Pe masa consilierilor locali se va afla mâine un proiect care prevede împărțirea a jumătate de milion de lei pentru cultele din municipiu. 22 de unități de cult vor primi bani cu această ocazie.

Toate cultele au cerut mult mai mulți bani decât au primit. Sumele alocate încep de la 15.000 de lei și ajung la 45.000 de lei. Au cerut peste un milion de lei Parohia Ortodoxă Română Sf. Împărați Constantin și Elena din Viișoara, pentru lucrări de construcții. Parohia Ortodoxă Română Sf Ioan Botezătorul de pe strada Mărășești (2,6 milioane de lei), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România (un milion de lei) sau Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pentru școala și centrul social-educativ de pe Alexandru Odobescu (3 milioane de lei).

Majoritatea bisericilor au cerut bani pentru lucrări de construcții. Una a cerut un milion de lei pentru extinderea sălii de festivități, alta pentru reabilitarea centrului social pentru copii și dotarea cu alarmare, detecție, avertizare, supraveghere video și voce. Altă biserică vrea să-și amenajeze cu peste 80.000 de lei un altar de vară.

„Repartizarea sumelor se face în funcție de solicitările unităților de cult, în limita bugetului aprobat, ținându-se cont de natura lucrărilor și necesitatea realizării acestora. Decontarea sumelor aprobate se va face după efectuarea lucrărilor, pe baza unor situații de lucrări însușite de beneficiari, constructori și diriginți de șantier, situații întocmite conform ofertelor de devizele ofertă anexate cererilor pentru acordarea sprijinului financiar”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...