19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Primăria Bistrița ne întreabă ce tapițerie vrem la autobuzele electrice de pe Linia Verde

Începând de vineri, cei care au o idee de proiect pentru oraș pot să o încarce pe City Health, aplicația Primăriei Bistrița. Cele mai bune proiecte vor fi finanțate și materializate. De asemenea, tot de weekendul acesta, bistrițenii sunt chestionați cu privire la Linia Verde. Ei sunt întrebați, spre exepmplu, ce tapițerie vor pentru scaunele din autobuzele electrice.

Începând de vineri, secțiunile Bugetare și Sondaje din cadrul aplicației Primăriei Bistrița City Health sunt funcționale. Practic, de vineri, bistrițenii pot să înregistreze în aplicație și propuneri de proiecte pentru oraș. Cele mai bune vor fi finanțate și bugetate. Proiectele pot fi înscrise în aplicație până în data de 5 martie.

Fostul consilier local Doru Mârza a propus deja instalarea unei camere video la pârtia Cocoș care să transmită live pe internet imagini de acolo. Astfel, cei care vor să testeze pârtia Cocoș pot să vadă starea acesteia înainte. Un alt cetățean cere scări rulante la pasajul pietonal de sub calea ferată din zona gării.

Bistrițenii sunt întrebați și despre Linia Verde, la secțiunea Sondaje a aplicației. Primele două sondaje vizează inscripționarea exterioară pentru autobuzele electrice și alegerea unui model de tapițerie pentru interior.

„Municipalitatea va ține cont de toate preferințele exprimate în secțiunea sondaje și deciziile de punere în practică nu vor mai eluda „vox populi”. Bugetarea participativă și consultarea publică extinsă erau o componentă importantă a programului de guvernare locală anunțată din toamna anului trecut”, precizează primarul Ioan Turc.

În primele două zile de la lansare, cele două sondaje au reușit să adune 72 și respectiv 65 de răspunsuri.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.