14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Primăria Bistrița va putea vedea care copaci din oraș sunt bolnavi. Ocolul Silvic al municipiului cumpără un tomograf pentru arbori

În ședința extraordinară de ieri, Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul ca Ocolul Silvic să achiziționeze un tomograf de diagnoză pentru arborii urbani. Acesta costă 100.000 de lei, banii provenind din bugetul instituției. Aparatul va fi folosit pentru a evalua starea de sănătate a arborilor din oraș.

Tomograful de diagnoză pentru arbori costă 100.000 de lei și va fi achiziționat de Ocolul Silvic al municipiului Bistrița. Banii provin din bugetul propriu al acestuia. Aparatul ar urma să fie folosit pentru a evalua starea de sănătate a copacilor din oraș.

Mai multe administrații locale din țară folosesc astfel de tomografe pentru a evalua starea de sănătate a arborilor. Primăria Bistrița a fost criticată dur de ecologiști în ultimii ani pentru modul cum are grijă de arbori. De asemenea tăierea unor arbori considerați de ecologiști sănătoși a dus chiar la proteste.

La rectificarea bugetară de ieri, a fost direcționată suma de aproape 90.000 de lei către sediul ocolului. În total, fostul punct termic transformat în sediul ocolului înghite anul acesta 168.000 de lei.

Foto: tomografiacopacilor.ro

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit una din marile mele dorinte se va implini. Din 2007 continuu am cerut an de an acest aparat. Bistrita Civica a si depus luna trecuta ultima solicitare scrisa privind acest aspect. Intram si noi in rand cu lumea civilizata si cu orasele europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...