19.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Primăria Bistrița va putea vedea care copaci din oraș sunt bolnavi. Ocolul Silvic al municipiului cumpără un tomograf pentru arbori

În ședința extraordinară de ieri, Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul ca Ocolul Silvic să achiziționeze un tomograf de diagnoză pentru arborii urbani. Acesta costă 100.000 de lei, banii provenind din bugetul instituției. Aparatul va fi folosit pentru a evalua starea de sănătate a arborilor din oraș.

Tomograful de diagnoză pentru arbori costă 100.000 de lei și va fi achiziționat de Ocolul Silvic al municipiului Bistrița. Banii provin din bugetul propriu al acestuia. Aparatul ar urma să fie folosit pentru a evalua starea de sănătate a copacilor din oraș.

Mai multe administrații locale din țară folosesc astfel de tomografe pentru a evalua starea de sănătate a arborilor. Primăria Bistrița a fost criticată dur de ecologiști în ultimii ani pentru modul cum are grijă de arbori. De asemenea tăierea unor arbori considerați de ecologiști sănătoși a dus chiar la proteste.

La rectificarea bugetară de ieri, a fost direcționată suma de aproape 90.000 de lei către sediul ocolului. În total, fostul punct termic transformat în sediul ocolului înghite anul acesta 168.000 de lei.

Foto: tomografiacopacilor.ro

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit una din marile mele dorinte se va implini. Din 2007 continuu am cerut an de an acest aparat. Bistrita Civica a si depus luna trecuta ultima solicitare scrisa privind acest aspect. Intram si noi in rand cu lumea civilizata si cu orasele europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...