14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Teraplast mai face un pas spre era digitală și se bazează tot mai mult pe inteligența artificială

Producătorul Teraplast face primii pași în dezvoltarea de soluții integrate de design și proiectare a lucrărilor de construcții. Este practic parte din procesul de transformare digitală implementat de Teraplast.

Teraplast trece printr-un amplu proces de transformare digitală. Din aceasta face parte și utilizarea BIM (Building Information Modeling), care permite ridicarea virtuală a unei clădiri cu toate elementele sale, înainte de lucrările efective.

Sistemul este bazat pe un model inteligent alimentat într-o platformă cloud și aduce la un loc toți factorii și elementele implicate. Fișierele tehnice permit inclusiv extragerea unui deviz estimativ cu necesarul de materiale.

Teraplast deja pune la dispoziția proiectanților și constructorilor fișiere BIM. Momentan, acestea sunt disponibile pentru produsele din polipropilenă pentru canalizări interioare.

Pe baza datelor tehnice se poate face o proiectare integrală a sistemului de instalații folosind produsele Teraplast, atât calitativ, cât și cantitativ. Biblioteca Teraplast conține 160 de repere pentru canalizări interioare, țevi și fittinguri din polipropilenă.

„Digitalizarea este pe agenda tuturor, în toată lumea. Provocarea stă în integrarea ei la nivelul proceselor companiilor. Investițiile în digitalizare pot aduce randamente de până la 800%, conform datelor publice. Raportul Comisiei Europene indică România pe penultimul loc în UE în DESI (indicele economiei și societății digitale). România are una dintre cele mai mici rate de integrare a tehnologiei digitale și servicii publice digitale.

Grupul nostru se aliniază la direcția de schimbare cerută în Europa și își dorește să aibă un rol de promotor. Cultura paperless pe care ne-o propunem este doar o parte din transformarea noastră digitală. Produsul trebuie adus aproape de client, de utilizator, iar soluțiile digitale integrate de proiectare sunt locul unde trebuie să fii permanent. Dezvoltarea noastră se concentrează pe a răspunde pe toate planurile cerințelor într-un domeniu competitiv, al lucrărilor din ce în ce mai complexe. Care însă trebuie să țină pasul și cu evoluția modului de lucru al celor implicați, în acest caz proiectarea 3D.”, a declarat Ovidiu Gurău, directorul comercial Teraplast.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?