7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie vă așteaptă la Librăria Humanitas!

Două super evenimente au loc la Bistrița, în acest sfârșit de săptămână. Joi și vineri sunteți așteptați la Librăria Humanitas, la întâlnirea cu scriitorii Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie.

Librăria Humanitas s-a deschis și la Bistrița, în această lună. Bistrițenii au luat cu asalt noua librărie.

FOTO: Să nu ne mai plângem că lumea nu citește! Bistrițenii au luat cu asalt cea mai nouă librărie din oraș – librăria Humanitas

Pentru iubitorii de cărți, Librria Humanitas a organizat în această săptămână două super evenimente.

Joi, 22 iulie, ora 18.00

La terasa din fața librăriei Humanitas, Str.Liviu Rebreanu, nr. 2-4, va avea loc o întâlnire cu Ioana Nicolaie și o discuție despre cel mai recent volum al său, „Tot înainte”.

Roman psihologic, empatic și bine dozat la nivelul emoției, desfășurat în același decor mitic și în același timp cât se poate de realist al unui orășel din Nord, ”Tot inainte” este o mărturie puternică despre monstruozitatea comunismului românesc, care a frânt milioane de vieți, visuri și destine.

Vineri, 23 iulie, ora 18.00

Tot la terasa din fața librăriei Humanitas, Str.Liviu Rebreanu, nr. 2-4, o întâlnire cu Mircea Cărtărescu despre ediția 2021 a volumului „Nostalgia” și despre bestsellerul „Melancolia”.

Nostalgia“ e una dintre cele mai importante cărți din întreaga literatură română. O capodoperă de nivel internațional în care autorul își distilează imaginarul luxuriant și creează un univers polivalent, polimorf, cu o textură extrem de densă, mozaicală, realizată atât de precis și de perfect încât copleșitoarea senzație de familiaritate pe care o exprimă se conjugă cu cea de reverie extatică. Fiecare nuvelă în parte e o bijuterie narativă. Fiecare este complexă, sofisticată, uneori prețioasă și aproape prolixă, dar niciodată gratuită.

Melancolia” e una dintre cărțile mele „de suflet”, la care țin enorm. Cred că nicăieri nu sunt eu însumi, cel de-acum, mai mult decât acolo. Îmi plac nelocalizarea și atemporalitatea ei care o transformă într-o lume de parabolă și de basm. E motivul pentru care n-a fost primită la adevărata ei valoare, cred eu, în România, pentru că literatura dominantă aici e una ”realistă”, a cotidianului și-a momentului istoric actual. Cartea mea e pe o direcție diametral opusă, pentru că eu am mizat, în perioada mea de după „Solenoid”, pe un fel de „universalitate” a povestirii, care s-o facă lizibilă în orice spațiu cultural, în orice limbă și-n orice timp. Sunt povești neo-romantice, „dark”, dar și luminate de un strop de suprarealism. Cred că ele se află cel mai aproape ca atmosferă de pictura metafizică a lui Giorgio de Chirico sau a lui Fabrizio Clerici. – declara Cărtărescu la scurt timp după lansarea acestei cărți.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...