18.1 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

Primăria cere ajutorul Poliției Rutiere pentru alternative la axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu și Năsăudului, ce intră în șantier

Potrivit primarului Ioan Turc în perioada imediat următoare se va întâlni cu reprezentanții Poliției Rutiere pentru a stabili rutele alternative ce vor fi folosite odată cu începerea șantierului pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu și Năsăudului.

În acest moment sunt închise două străzi din municipiu: Gheorghe Șincai și General Grigore Bălan, ambele parte a proiectului Linia Verde. Urmează în maxim două săptămâni se înceapă lucrările și pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu și Năsăudului.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Ioan Turc a precizat că această axă se va ține deschisă cât e posibil, chiar dacă cu circulație pe o singură bandă. Urmează însă să se întâlnească cu reprezentanții Poliției Rutiere pentru a stabili rutele alternative, pentru ca traficul să nu se blocheze de tot, mai ales odată cu începerea școlii.

„Urmează săptămâna viitoare să avem o ședință împreună cu Poliția Rutieră pentru a definitiva planul de mobilitate alternativ, traseele pe care le vom utiliza în perioada în care lucrările pe axă vor face imposibil traficul pe Năsăudului, Andrei Mureșanu, Decebal și Gării”, a explicat edilul, în ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta.

Proiectul, finanțat din fonduri europene, prevede reconfigurarea întreg traseului, cu benzi dedicate pentru autobuze, stații noi de autobuz, piste de biciclete și chiar un pasaj subteran în zona Pieței Decebal.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...