18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Primăria Rodna, amendată cu 35.000 de lei pentru nerespectarea Legii Apelor

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a fost sesizată că Primăria Rodna nu respectă Legea Apelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului, iar în urma constatărilor primăria a fost amendată cu 35.000 de lei. Valentin Grapini, primarul Rodnei, spune că deja a contestat sancțiunea primită, iar reclamația este un joc politic.

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a fost sesizată că Primăria Rodna ar fi continuat lucrările în proiectul care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă, cu toate că autorizația emisă de Apele Române nu mai era valabilă.

În urma controalelor, inspectorii de la Apele Române au constatat că administrația locală nu a respectat Legea Apelor, iar Primăria Rodna a fost amendată cu 35.000 de lei. De asemenea, s-a dispus și oprire lucrărilor până la obținerea unui nou aviz.

Primarul Rodnei, Valentin Grapini, spune că știe cine a făcut sesizarea, iar amenda a fost contestată deja.

„Ne-au dat o amendă, dar noi am contestat-o. Suntem în contestația cu ea. Nouă ne-a expirat un aviz care ne-a scăpat, după care am depus documentele pentru a ne aviza din nou. Între timp am avut o reclamație de la firma Hydrosilvania pentru că nu avem avizul. Au venit în control și ne-au aplicat amenda respectivă. Asta este amenda minimă care se dă pentru aducțiunea de apă și canalizare de la Valea Vinului, dar noi o contestăm pentru că avem depusă documentația la ei pentru noua avizare. Acolo a fost o pâră, iar în baza ei au trebuit să ne dea procesul verbal cu amenda. Am discutat cu casa de avocatură care ne reprezintă și o contestăm în instanță și o să câștigăm pentru că, repet, noi avem documentația depusă pentru obținerea noului aviz”, a declarat Valentin Grapini pentru Bistrițeanul.ro

Primarul Rodnei mai spune că amenda primită este mai mult un joc politic și o portiță pe care cei de la PNL au găsit-o pentru a încurca administrația locală.

„Amenda asta e ceva tendențios care a plecat de la Hydrosilvania. E o chestie și politică pentru că Hydrosilvania este membru PNL și finanțator a PNL , directorul de la Apele Române este și el membru PNL și au găsit o portiță prin care să ne încurce”, a spus Valentin Grapini.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!