14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Primăria veche are probleme structurale?! Municipalitatea pregătește hartiile și autorizațiile pentru reabilitare

Primarul Ioan Turc ia în calcul consolidarea și restaurarea vechii primării din Piața Centrală, în care funcționează mai multe servicii ale Primăriei Bistrița. Deocamdată se caută o firmă care să se ocupe de expertiza tehnică, studiu de fezabilitate și alte documentații necesare. Se pare că clădirea ar avea probleme structurale.

Primăria Bistrița caută o firmă care să se ocupe de expertiza tehnică, audit energetic, studiu de fezabilitate și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru clădirea veche a primăriei. Este vorba despre clădirea din Piața Centrală de la nr. 2, formată din trei corpuri unite.

Clădirea este monument istoric încă din anul 2004 și găzduiește Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor Bistrița, inclusiv Serviciul de Stare Civilă și Poliția Locală a Municipiului Bistrița. Se pare că clădirea construită între secolele al XVI și al XIX-lea, are probleme structurale.

 „Datorită degradării în timp a construcției și a intervențiilor nesupravegheate, clădirea prezintă probleme structurale care pot fi sintetizate după cum urmează: la fațadele clădirii sunt prezente infiltrații de apă și igrasie, degradarea elementelor de arhitectură și a tencuielilor, pereții structurali prezintă crăpături și fisuri. Planșeul peste pod prezintă o felxibilitate ridicată și semne de îmbătrânire ale materialului lemnos. Balconul de circulație este realizat din lemn și prezintă degradări, șarpanta din lemn prezintă degradări importante ale structurii de rezistență”, precizează reprezentanții Primăriei Bistrița.

Și fostul primar Ovidiu Crețu a luat în calcul reabilitarea celor trei clădiri și chiar a realizat studiile necesare, însă a abandonat proiectul. Cum studiile sunt din 2014, acestea trebuie refăcute.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...