25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Primarul Ioan Turc: Mâine semnăm contractul pentru realizarea noului Plan Urbanistic General și transpunerea sa în GIS

Ioan Turc, primarul Bistriței, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că mâine va fi semnat contractul pentru realizarea și transpunerea în format GIS a noului Plan Urbanistic General al municipiului Bistrița.

Mâine semnăm contractul pentru realizarea noului Plan Urbanistic General și transpunerea sa în GIS. Este un moment foarte important pentru oraș pentru că prin noul PUG vor fi clarificate o serie de elemente de natură generală, dar și de detaliu cu privire la modul în care se va dezvolta orașul în următorii mulți ani de zile.

Se știe foarte bine, există multe controverse, există aspecte neclare în actualul PUG. Toată lumea are o sensibilitate atunci când se discută despre construirea de clădiri multifamiliale, de blocuri între case. Toate aceste aspecte vor fi, repet, clarificate. (…)

Atunci când cineva își cumpără o casă într-o zonă unde, conform Planului Urbanistic General, se apreciază sau se stipulează, mai mult decât atât, că pot fi construite doar case unifamiliale, trebuie să aibă acea liniște că acolo, niciodată, nu se va construi un bloc în spatele grădinii lui. E un lucru de bun-simț„, a explicat primarul Bistriței.

GIS (Geographic Information System) este un sistem utilizat pentru a crea, stoca, a analiza și a prelucra informații distribuite spațial utilizând computerele.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Oare nu a existat un astfel de plan până azi? Cum s-au construit i Bistrița fără PUG ? Din acest motiv au apărut blocuri in zone de case ? Sau din cauza unor persoane incompetenta sau mai grav ,corupte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.