25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Spitalul Clinic Județean este pregătit să preia medicamentele expirate. Managerul Gabriel Lazany vrea o cutie securizată pentru asta

Potrivit managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, unitatea medicală este pregătită să preia medicamentele expirate, pe care mai apoi Farmacia spitalului le distruge. Managerul Gabriel Lazany spune că se va face un sistem de predare securizat, astfel încât oamenii să poată lăsa medicamentele expirate la poarta spitalului, într-o cutie.

Din data de 1 ianuarie anul acesta, românii ar trebui să aibă posibilitatea să ducă medicamentele expirate la spitale, private și de stat, pentru a fi expirate. Într-o conferință de presă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Gabriel Lazany, a precizat că bistrițenii deja au dus medicamente la unitatea medicală pentru a fi distruse.

Acesta a mai spus că de această operațiune se ocupă farmacia spitalului și că își dorește ca bistrițenii să aibă la dispoziție, la poarta spitalului o cutie securizată unde să le poată lăsa.

„Medicamentele se pot preda la spital. Trebuie să facem un sistem de predare securizat, care va fi la poarta spitalului. Am avut deja persoane care au predat medicamente la spital. Farmacia spitalului s-a ocupat de distrugerea lor, pentru că medicamentele au un regim special, distrugerea lor este controlată, se face prin incinerare, se face printr-o procedură specială. Ne dorim să facem o cutie securizată, în care lumea să vină și să depună acele medicamente”, a explicat Gabriel Lazany.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.