0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Primul autobuz „verde” a ajuns la Bistrița. Veți putea circula gratuit cu el!

 Astăzi a ajuns la Bistrița primul autobuz electric. Bistrițenii vor putea circula cu acesta gratuit.

Primul autobuz electric marca SOR a ajuns la Bistrița, pregătit să circule, în regim de gratuitate, pe traseul Liniei Verzi. Va urma o perioadă de teste, concomitent cu creșterea numărului de stații pentru încărcare. Momentan, există două stații de încărcare funcționale, una în Parcul Industrial Sărata și cealaltă pe strada Simpozionului, dar proiectul pe fonduri europene este în plină derulare și nu există vreun impediment pentru reușita implementării.” a precizat Ioan Turc.

Proiectul presupune amenajarea unei linii separate pentru transportul public de persoane cu autobuze electrice. Are valoarea de aproape 13 milioane de euro. Suma include achiziția a 10 autobuze și amenajarea unor stații de încărcare.

În cadrul aceluiași proiect vor fi amenajate benzi de transport dedicate. Astfel, vor fi reconfigurate străzile de pe traseu: General Grigore Bălan, Gheorghe Șincai și Calea Moldovei. Va fi construită o autobază, dar și stații pentru călători.

Linia Verde străbate zonele: Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Amenajarea traseului „Linia Verde” amenintă cu disparitia a peste 3000 de locuri de parcare fără a pune nimic in loc. Numai in zona centrală a Bistritei vor dispărea 1000 de locuri de parcare.Pentru păstrarea locurilor de parcare din zona centrală este suficient ca traseul pentru „Linia verde” să fie reconsiderat in sensul evitării centrului istoric al orasului, mai exact a străzilor Gheorghe Șincai si Dornei care oricum sunt prea inguste pentru a permite amenajarea unor benzi dedicate transportului public nepoluant.
    În acest sens, traseul pentru Linia Verde de pe bulevardul Independentei ar putea fi deviat de la Poșta veche pe strada Gării până la bulevardul Republicii unde pot fi amenajate fără probleme benzi dedicate de transport public, inclusiv statii de autobuz moderne de unde pasagerii pot ajunge usor in zona centrală a orasului pe traseul pasajelor recent amenajate cu fonduri europene. Pe de altă parte, din bulevardul Republicii traseul Liniei Verzi poate fi continuat in linie dreaptă pe strada 1 Decembrie si pe Calea Moldovei spre Unirea fără alte devieri întortochiate pe strada Bistricioarei.
    În felul acesta, pe străzile Gheorghe Șincai si Dornei , din zona centrală ar putea fi prelungită doar pista pentru biciclete cu dublu sens de pe bulevardul Independentei prin centrul orasului până la Piata Petru Rares , ceea ce ar duce la păstrarea a cel putin jumătate din numărul locurilor de parcare existente.
    In plus, tocmai conceptul de „linie verde” presupune pe lângă mijloace de transport public ecologic si implementarea unor măsuri de separare a căii de rulare a mijloacelor de transport public, în scopul creșterii vitezei de deplasare și diminuării duratei călătoriei. De aceea, schimbarea traseului pentru Linia Verde ar permite să se păstreze configuratia actuală a Bulevardului Independentei cât si a Bulevardului Republicii care dispun de câte două benzi de circulatie pe sens din care una poate fi dedicată transportului public cu mijloace electrice, fără alte reconfigurări .

  2. PNL,USR,PSD cele mai toxice partide ar trebuiu scoase in afară legi,sunt pline de nemernici penali si hoti,plus ca majoritatea sunt si incompetenți dovada cum este condus orașul și țara noastră de accesați ticăloși fără scrupule ,vom ajunge slugi în țara noastră din cauza la acesti penali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: