-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Peste un an am putea avea semafoare la calea ferată din Livezile. Abia au început documentația…

Trecerile la nivel cu calea ferată de pe DN 17, de pe ruta Bistrița-Nord – Susenii Bârgăului vor fi modernizate. În curând, nu chiar acum. Răbdarea șoferilor va mai fi însă încercată cel puțin un an până la finalizarea lucrărilor. Astăzi, a fost emis Ordinul de Începere pentru elaborarea proiectelor tehnice privind semnalizarea necesară la Livezile și la Susenii Bârgăului. Etapa de proiectare va dura 4 luni.

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a semnat, în luna iunie, contractul în valoare totală de 9,45 mil lei. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Contractul de lucrări include cele două treceri de pe raza comunei Livezile și pe cea de la Susenii Bârgăului.

Lucrările care se vor executa în baza contractului sunt: reamenajarea trecerii cu dale elastice, pentru trafic foarte greu; semnalizarea de tip BAT, prin montarea de semibariere, cu numărătoare de osii și asigurarea controlului, manipulării și supravegherea trecerilor la nivel și implementarea unui sistemul de supraveghere video.

Între timp, șoferii au obligația să oprească pentru a se asigura, la fiecare dintre cele trei treceri la nivel cu calea ferată. Aceasta face ca traficul să se desfășoare cu dificultate, iar timpul de traversare depășește chiar o oră, la orele de vârf. Șoferii, dar și localnicii au organizat mai multe acțiuni de protest, cea mai recentă fiind cea de vineri.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Pai mincinosul asta de Turc cica a platit deja in avans un milion de lei ca sa-i „motiveze” pe aia de la CFR sa ne o monteze mai repede.
    Acuma aflam ca suntem si cu milionul luat si cu „onoarea patata”? (deci prosti de bubuie – Caracalul Ardealului)
    Vai de capul nostru, am scapat de un taran si am dat de un imbecil.
    Ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...