7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

Peste un an am putea avea semafoare la calea ferată din Livezile. Abia au început documentația…

Trecerile la nivel cu calea ferată de pe DN 17, de pe ruta Bistrița-Nord – Susenii Bârgăului vor fi modernizate. În curând, nu chiar acum. Răbdarea șoferilor va mai fi însă încercată cel puțin un an până la finalizarea lucrărilor. Astăzi, a fost emis Ordinul de Începere pentru elaborarea proiectelor tehnice privind semnalizarea necesară la Livezile și la Susenii Bârgăului. Etapa de proiectare va dura 4 luni.

Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a semnat, în luna iunie, contractul în valoare totală de 9,45 mil lei. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Contractul de lucrări include cele două treceri de pe raza comunei Livezile și pe cea de la Susenii Bârgăului.

Lucrările care se vor executa în baza contractului sunt: reamenajarea trecerii cu dale elastice, pentru trafic foarte greu; semnalizarea de tip BAT, prin montarea de semibariere, cu numărătoare de osii și asigurarea controlului, manipulării și supravegherea trecerilor la nivel și implementarea unui sistemul de supraveghere video.

Între timp, șoferii au obligația să oprească pentru a se asigura, la fiecare dintre cele trei treceri la nivel cu calea ferată. Aceasta face ca traficul să se desfășoare cu dificultate, iar timpul de traversare depășește chiar o oră, la orele de vârf. Șoferii, dar și localnicii au organizat mai multe acțiuni de protest, cea mai recentă fiind cea de vineri.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Pai mincinosul asta de Turc cica a platit deja in avans un milion de lei ca sa-i „motiveze” pe aia de la CFR sa ne o monteze mai repede.
    Acuma aflam ca suntem si cu milionul luat si cu „onoarea patata”? (deci prosti de bubuie – Caracalul Ardealului)
    Vai de capul nostru, am scapat de un taran si am dat de un imbecil.
    Ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...