17.7 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Prins cu mită în 2017, un polițist de la Rutieră și-a aflat pedeapsa în prag de sărbători

În 2017, 4 polițiști de la Rutieră erau prinși că luau mită de la un anchetator sub acoperire. La un an distanță, doar unul dintre cei patru a fost trimis în judecată și și-a aflat pedeapsa chiar înainte de sărbători.

În luna august a anului 2017, anchetatorii sub acoperire îi surprindeau pe doi polițiști de la Rutieră în timp ce încercau să facă să dispară anumite abateri de la legislația rutieră, contra cost.

Investigatorul sub acoperire le-a dat polițiștilor Dorel Greab și Sorin Gheorghe Ivan 150 de lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere. Asupra celor doi, anchetatorii au găsit și alte sume de bani, despre care se bănuiește că ar proveni tot de la șoferii care au dat mită.

În vizor au fost luați și alți doi polițiști de la rutieră: Huciu Dan Grigore și Mîndrean Mihai. Se pare că au existat și două denunțuri făcute chiar în luna în care a fost realizat flagrantul.

Dintre cei patru, doar Dorel Greab a fost trimis în judecată, asta pentru că și-a recunoscut și vinovăția. Această procedură simplificată a procesului i-a adus și o pedeapsă mai mică, cu suspendare.

Chiar înainte de Crăciun, Dorel Greab a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Bistrița sau a Protopopiatului Ortodox Român Bistrița.

De asemenea, instanța a decis ca polițistului să i se confiște suma de 1.525 de lei și 25 de euro și să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 2.100 de lei.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...