24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Prințesa tenisului european, „adoptată” de Bistrița pe când era doar o copilă, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului

La deschiderea Târgului Mare al Bistriței, în data de 24 august, Bernadette Szocs, prințesa tenisului de masă european, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Bistrița. Aceasta a crescut practic în Bistrița, unde s-a mutat tocmai pentru a învăța tenis de masă.

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat, în cadrul conferinței de presă de astăzi, că la debutul Târgului Mare al Bistriței, chiar în data de 24 august, Bernadette Szocs va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Bistrița.

La 22 de ani, Bernadette Szocs este cea mai tânără campioană europeană la tenis de masă. Anul acesta, pentru prima dată după 23 de ani, România s-a putut lăuda că are cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa.

Puțini știu că aceasta s-a mutat din Târgu Mureș la Bistrița pe când avea doar 10 ani, tocmai pentru a face performanță. A reușit acest lucru cu ajutorul antrenorului său Gheorghe Bozga, care a învățat-o pe unguroaică inclusiv limba română.

Cu o tărie de caracter greu de înțeles pentru persoanele care nu au avut nicio treabă cu sportul de performanță, părinții sportivei și-au lăsat ambii copii să se mute la mai bine de 100 de kilometri distanță, pentru a putea practica sportul de performanță. Atât Bernadette, cât și fratele său Hunor, au ajuns la Bistrița pe când aveau doar 10 ani.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.