17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Prințesa tenisului european, „adoptată” de Bistrița pe când era doar o copilă, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului

La deschiderea Târgului Mare al Bistriței, în data de 24 august, Bernadette Szocs, prințesa tenisului de masă european, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Bistrița. Aceasta a crescut practic în Bistrița, unde s-a mutat tocmai pentru a învăța tenis de masă.

Primarul Ovidiu Crețu a anunțat, în cadrul conferinței de presă de astăzi, că la debutul Târgului Mare al Bistriței, chiar în data de 24 august, Bernadette Szocs va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Bistrița.

La 22 de ani, Bernadette Szocs este cea mai tânără campioană europeană la tenis de masă. Anul acesta, pentru prima dată după 23 de ani, România s-a putut lăuda că are cea mai bună jucătoare de tenis de masă din Europa.

Puțini știu că aceasta s-a mutat din Târgu Mureș la Bistrița pe când avea doar 10 ani, tocmai pentru a face performanță. A reușit acest lucru cu ajutorul antrenorului său Gheorghe Bozga, care a învățat-o pe unguroaică inclusiv limba română.

Cu o tărie de caracter greu de înțeles pentru persoanele care nu au avut nicio treabă cu sportul de performanță, părinții sportivei și-au lăsat ambii copii să se mute la mai bine de 100 de kilometri distanță, pentru a putea practica sportul de performanță. Atât Bernadette, cât și fratele său Hunor, au ajuns la Bistrița pe când aveau doar 10 ani.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.