9.3 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

Procentul ridicol de mic de gunoaie reciclate în județ. Primăriei Bistrița i se cere insistent să monteze camere video la pubele

Doar 10% din gunoiul produs de locuitorii județului Bistrița-Năsăud este selectat corespunzător și ajunge să fie reciclat. ADI Deșeuri cere Primăriei Bistrița să mobilizeze Poliția Locală în zona pubelelor și să îi sancționeze pe cei care nu reciclează, dar și să monteze camere video.

Anul acesta ar trebui să reciclăm 40% din gunoaiele produse. Ei bine, în Bistrița-Năsăud se reciclează doar 10% din deșeurile produse de populație, restul ajungând la grămadă, la groapa de gunoi de la Tărpiu.

Întrucât în 1 iulie au intrat în vigoare prevederile OUG-ului care obligă populația să recicleze, ADI Deșeuri, instituție formată din reprezentanții tuturor comunelor și orașelor din județ menită să se asigure că deșeurile sunt gestionate corespunzător, face apel la populație să recicleze.

Deșeurile reziduale nereciclate care ajung la groapa de gunoi de la Tărpiu vor fi taxate cu 30 lei/tonă. Taxa va ajunge în 2020 la 80 de lei/tonă, ducând, cel mai probabil, la creșterea tarifului practicat de către operatorul de salubritate.

ADI Deșeuri face apel la Primăria Bistrița să monteze camere de supraveghere în zona pubelelor și să mobilizeze Poliția Locală pentru sancționarea celor care aruncă gunoiul la grămadă. De asemenea și cetățenii sunt încurajați să-și pârască vecinii și să sune la Poliția Locală pentru a reclama astfel de comportamente.

„Specificăm faptul că aruncarea deșeurilor neselectiv, amestecat sau la grămadă, în și pe lângă containerele de colectare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă, așa cum se stipulează în Regulamentul de Salubrizare. Singurii care au, conform legii, dreptul să constate și sancționeze făptuitorii sunt autoritățile administrației publice locale sau unde există Poliția Locală sau Garda de Mediu. Facem, în acest sens un apel public către autoritățile în drept să intensifice măsurile de constatare și sancționare a persoanelor fizice sau juridice care încalcă flagrant regimul de colectare a deșeurilor municipale”, se arată într-o informare publicată de ADI Deșeuri pe pagina oficială de Facebook.

Numerele de telefon la care pot fi făcute astfel de sesizări pentru Bistrița sunt: 0800080033 sau 0263239376. Pentru nereguli constatate în județ se pot face sesizări folosindu-se tel. verde Supercom – 0800800268 sau ADI Deșeuri – 0263215191

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.