0.1 C
Bistrița
joi, februarie 2, 2023

Procesele în care foștii senatori și deputați își cer pensiile speciale, blocate! Mingea e la Curtea Constituțională

Sute de foști deputați și senatori și-au cerut pensiile speciale înapoi, după ce în februarie aceste beneficii au fost eliminate. Printre ei se numără și 7 foști parlamentari din Bistrița-Năsăud. Procesele de la diverse instanțe din țară au fost blocate rând pe rând, ochii fiind ațintiți asupra Curții Constituționale, care trebuie să dea ultimul cuvânt.

La mijlocul lunii aprilie, 7 foști parlamentari de Bistrița-Năsăud: Ilieșiu Viorel, Oltean Ioan, Pupeză Viorel, Rus Emil, Scurtu Emil, Sconea Ioan și Țintean Ioan chemau în judecată Camera Deputaților, Senatul și secretariatele celor două camere.

Cei 7 cereau nulitatea ordinelor prin care au rămas fără pensiile speciale, în urma eliminării acestora. Sute de foști parlamentari și-au cerut pensiile înapoi în instanță. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Instanțele, rând pe rând au decis că este o chestiune de constituționalitate și-au pasat mingea la Curtea Constituțională.

La fel s-a întâmplat și în cazul foștilor parlamentari din Bistrița-Năsăud. În luna septembrie a acestui an, procesul a fost suspendat, în așteptarea unei decizii a Curții Constituționale în acest sens.

„În temeiul art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992 republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 7/2021 în întregul său. În baza art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă suspendă judecarea cauzei până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei prin care Curtea Constituţională a României va soluţiona excepţia de neconstituţionalitate invocată de către reclamanţi în prezentul dosar”, precizau judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Deși au trecut luni bune de atunci, Curtea Constituțională încă n-a venit cu un răspuns cu privire la acest subiect, astfel că în lipsa unei decizii, procesele rămân suspendate.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. cum? PEDELISTI si PENELISTI isi cer pensiile ??? pai nu era vorba ca PESEDE e ala rau care vrea pensii speciale?? pia ce facusi bre?? doar in campanie nu le vrem???

  2. Parlamentarii au fost platiti cumva cu salariul minim pe economie si astfel au pensii micii pe contributivitate ? NU, ei au avut salarii foarte mari si in consecinta pensii la fel. Deci, fara pensii speciale, nu au facut fapte de eroism ca sa merite asa ceva!!! Multi au facut fapte de coruptie, ii stim noi si se stiu si ei, dar instantele i-au scos fara pete. Ca si ele au pensii speciale, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: