10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Procesele în care foștii senatori și deputați își cer pensiile speciale, blocate! Mingea e la Curtea Constituțională

Sute de foști deputați și senatori și-au cerut pensiile speciale înapoi, după ce în februarie aceste beneficii au fost eliminate. Printre ei se numără și 7 foști parlamentari din Bistrița-Năsăud. Procesele de la diverse instanțe din țară au fost blocate rând pe rând, ochii fiind ațintiți asupra Curții Constituționale, care trebuie să dea ultimul cuvânt.

La mijlocul lunii aprilie, 7 foști parlamentari de Bistrița-Năsăud: Ilieșiu Viorel, Oltean Ioan, Pupeză Viorel, Rus Emil, Scurtu Emil, Sconea Ioan și Țintean Ioan chemau în judecată Camera Deputaților, Senatul și secretariatele celor două camere.

Cei 7 cereau nulitatea ordinelor prin care au rămas fără pensiile speciale, în urma eliminării acestora. Sute de foști parlamentari și-au cerut pensiile înapoi în instanță. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Instanțele, rând pe rând au decis că este o chestiune de constituționalitate și-au pasat mingea la Curtea Constituțională.

La fel s-a întâmplat și în cazul foștilor parlamentari din Bistrița-Năsăud. În luna septembrie a acestui an, procesul a fost suspendat, în așteptarea unei decizii a Curții Constituționale în acest sens.

„În temeiul art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992 republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 7/2021 în întregul său. În baza art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod procedură civilă suspendă judecarea cauzei până la publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei prin care Curtea Constituţională a României va soluţiona excepţia de neconstituţionalitate invocată de către reclamanţi în prezentul dosar”, precizau judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Deși au trecut luni bune de atunci, Curtea Constituțională încă n-a venit cu un răspuns cu privire la acest subiect, astfel că în lipsa unei decizii, procesele rămân suspendate.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. cum? PEDELISTI si PENELISTI isi cer pensiile ??? pai nu era vorba ca PESEDE e ala rau care vrea pensii speciale?? pia ce facusi bre?? doar in campanie nu le vrem???

  2. Parlamentarii au fost platiti cumva cu salariul minim pe economie si astfel au pensii micii pe contributivitate ? NU, ei au avut salarii foarte mari si in consecinta pensii la fel. Deci, fara pensii speciale, nu au facut fapte de eroism ca sa merite asa ceva!!! Multi au facut fapte de coruptie, ii stim noi si se stiu si ei, dar instantele i-au scos fara pete. Ca si ele au pensii speciale, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.