12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Ioan Oltean și încă șase foști parlamentari își cer pensiile speciale înapoi!

Supărați că li s-au tăiat pensiile speciale, Ioan  Oltean și alți șase foști parlamentari bistrițeni au acționat în instanță decizia mai marilor țării. Aceștia își cer pensiile speciale înapoi, abrogate prin  legea adoptată în Parlament în februarie 2021.

În luna februarie 2021, Parlamentul a doptat legea prin care se abrogau pensiile speciale. Aceste pensii s-au acordat începând cu 2015, fiind vorba de aproximativ 2.500 de lei pentru FIECARE mandat, dar nu mai mult de 10.000 de lei.

Ieri, la Tribunalul Bistrița Năsăud a fost depusă o plângere împotriva Parlamentului, prin care ȘAPTE foști parlamentari își cer pensiile speciale înapoi. Printre numele sonore se numără:

  • Ioan Oltean : PDL-PNL 6 mandate
  • fostul presedinte PSD Viorel Pupeză
  • fostul prefect Ioan Țintean –  ALDE

Prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE,  Ioan Oltean explica faptul că el a rămas fără 10.000 de lei, deoarece NU se plătește mai mult de șase mandate.

”A fost un teatru cu pensiile astea. Pensia specială se dă la cerere. O vrei, o ceri, o ai. Nu o vrei, nu o ceri, nu o ai. Deci demisiile astea au fost așa doar, de teatru. Așa că văzând că se face atâta vâlvă în jurul ei, am zis LUAȚI-O, să terminăm cu asta!” a explicat Ioan Oltean.

Acesta a mai spus că la momentul în care s-a gândit ideea de pensie specială pentru demnitari s-a luat în considerare faptul că parlamentarii NU cotizează la CAS, Casa de Pensii, etc.

Acesta nu a răspuns la întrebarea ”Vă afectează faptul că nu mai primiți aceasstă pensie” ci doar a zis că ”Am pensia obișnuită, de când lucram ca învățător, ca și consilier juridic”.

EXACT ce a spus Ioan Oltean despre pensia specială în general și despre pensia LUI specială, în emisiunea de mai jos, între minutele 4 și 9.

[arve url=”https://youtu.be/-k0lLxpyZqo” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

Momentan NU este stabilită nicio dată de înfățișare în acest dosar.

S-ar părea că la nivel național aproximativ 100 de parlamentari își cer pensiile speciale înapoi.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!