13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Echipa de fotbal Gloria 1 ar putea ajunge la Primăria Bistrița gratis. Primarul Turc nu o vrea

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a făcut cunoscut faptul că i-a sugerat primarului Ioan Turc să preia cu titlu gratuit echipa de fotbal Gloria 1 și să o ridice. Edilul însă ar fi refuzat această variantă, precizând că vrea să se concentreze pe o academie de fotbal pentru juniori.

Consiliul Județean va aloca anul acesta 700.000 de lei pentru echipa de fotbal Gloria 1, însă președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat într-o conferință de presă că nu se poate mai mult. Acesta i-ar fi sugerat primarului Ioan Turc să preia sub aripa sa echipa, însă ar fi refuzat.

„Mi-aș fi dorit foarte mult să putem sprijini în continuare această echipă. Am purtat discuții și cu domnul primar, i-am explicat ce cred eu despre acest subiect și i-am spus că eu cred că proiectul lor de a înființa o academie de copii și juniori este unul foarte bun, dar care nu are finalitate. Asta pentru că la 14 ani nu ai ce face cu copiii. Trebuie să le dai continuitate. Cred că ar fi trebuit să preia echipa FC 1 Gloria. Am purtat personal discuții cu domnul Horoba și cu acționarii acestui club, ei erau dispuși să predea cu titlu gratuit și fără nicio datorie această echipă către Primărie. I-am spus domnului primar că îi stăm la dispoziție pro bono, că îi dăm toate documentele necesare pentru a înființa, la nivelul municipiului Bistrița, un club public, precum cel de la nivelul Consiliului Județean și cred că ar fi fost cu mult mai bine ca această echipă să fie preluată și sprijinită. E pe locul 4 acum, dacă ar fi avut finanțare acum și ar fi putut să facă câteva transferuri în iarnă, ar fi avut șanse reale de promovare în Liga a II-a, copiii ar fi avut perspectivă. Era ideal dacă Primăria s-ar fi ocupat de fotbal și Consiliul Județean de handbal”, a explicat Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că conducerea echipei i-a confirmat faptul că dacă nu vor avea sprijin financiar, anul viitor echipa se va desființa.

„Am înțeles de la cei din conducerea clubului că cu aceste resurse pe care noi le asigurăm și cu alte venituri de la sponsori vor putea să își onoreze obligațiile până la finalul anului, dar echipa se va desființa dacă nu vor primi un sprijin. Mie îmi pare rău că se întâmplă acest lucru, dar noi nu putem să ducem mai mult decât ceea ce deja ducem. Mi-aș fi dorit să îi putem sprijini și pe ei, am făcut-o câțiva ani până i-am adus aici și chiar trăgeam speranța că după Crețu va veni cineva care va sprijini. Încă nu s-a aprobat bugetul Primăriei Bistrița și sper ca domnul primar să revină asupra acestei decizii”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...