16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Producătorul Carmolact Monor, amendat cu 50.000 de lei pentru poluarea unui râu. Au fost găsiți pești morți în apă

Producătorul de produse lactate Carmolact Monor a fost amendat zilele trecute cu 50.000 de lei, pentru poluarea accidentală a unui râu. Comisarii Gărzii de Mediu au găsit în râu pești morți. Nu este primul incident de acest gen…

Cei de la Carmolact Monor au fost amendați cu 50.000 de lei zilele trecute. Asta după ce au poluat din nou râul Luț, cu zerul rezultat din procesarea laptelui.

„Am fost sunați de colegii de la Apele Române Mureș care ne-au spus despre poluarea accidentală. Erau pești morți în râu. Au avut ceva probleme cu stația de preepurare și tot zerul care trebuia să ajungă acolo a ajuns în râu.”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro comisarul șef al Gărzii de Mediu, Grațian Alexandru Morariu.

Potrivit acestuia, amenda a fost deja achitată. Producătorul era obligat să anunțe Garda de Mediu despre această poluare, însă nu a făcut-o.

Nu este primul incident de acest gen. Compania Carmolact Monor a mai fost amendată și anii trecuți, pentru incidente similare. Și atunci poluarea a dus la mortalitate piscicolă.

Foto: covasnamedia.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Sa fiti voi ” sanatosi ” … cum TOATE FABRICILE DE TOATE FELURILE , la modul general, pe ascuns ( cu instalatii secrete si ferite de ochii po.pu.li.mii ) isi arunca ” dejectiile de fabricatie ” … si nu numai … ) in cursurile de ape . Nu este prima data cand acolo s-au constatat aceste nereguli si nu doar in Monor .
    ( Ca sa mai si radem ) Intreaba politzariul pe hotz… ” ma Ioane ma… de ce furi ma ? Poi… domnu … cum sa va explic io… poi pintru ca-s roman domnuuu… ! Bine ma… da io nu-s roman …ma ?! Poi ba da sefu… da pe dumneata inca nu te-o prins nime !
    Nopoi ca.cam asa stau treburile si cu ” poluarea mediului ” peste tot in tzara asta ( dar sa stiti ca si-n tzarile din (M.area)UE-i tot ca.cam asa … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: