16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Profesorii, obligați să completeze o declarație că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Riscă închisoarea dacă mint!

Profesorii vor fi obligați începând din acest an să completeze o declarație unde să precizeze că nu fac meditații cu elevii de la clasă. Meditațiile cu elevii din propria clasă constituie abatere disciplinară și poate fi pedepsită cu desfacerea contractului de muncă sau chiar închisoare.

Începând cu 1 februarie 2024 intră în vigoare un ordin al Ministrului Educației potrivit căruia, toți profesorii trebuie să completeze o declarație de interese unde să precizeze că nu dau meditații elevilor din clasele la care predau.

Potrivit edupedu.ro, prodesorii declară în scris, pe propria răspundere, că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasă. Aceasta trebuie depusă până la data de 31 decembrie a fiecărui an.

Ce riscă profesorii? Ei bine, activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară și este sancționată, conform legii învățământului preuniversitar.

Profesorii care declară că nu fac meditații cu elevii de la clasă și totuși fac, pot fi cercetați pentru „fals în declarații”, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau amendă. Printre sancțiunile disciplinare aplicate în aceste cazuri se numără: avertismentul scris, reducerea salariului de bază, suspendarea pe o perioadă de până la 3 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru obținerea gradației de merit, desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Și nedepunerea acestor declarații este considerată abatere disciplinară pentru profesori.

Foto: Evz.ro

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!