13.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează

Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!

Condamnat în această primăvară la 4 luni de închisoare cu suspendare, profesorul de sport Vasile Maternik se întoarce la catedră, la școala generală din Șanț. Părinții și elevii sunt revoltați și amenință că vor protesta în fiecare zi, până când profesorul va pleca din școala lor. Aceștia spun că nu își vor mai lăsa copiii să meargă la școală cât timp profesorul este la catedră.

Problemele cu profesorul de sport Vasile Maternik, care a predat atât în Rodna, cât și în Șanț, au început încă din anul 2012. Dascălul pare să nu își poată controla nervii când vine vorba despre copiii pe care ar trebui să îi învețe.

În ciuda faptului că s-au deschis mai multe dosare penale pe numele său, acesta a scăpat de fiecare dată doar cu sancțiuni administrative. În 2018, profesorul a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce în 2017 bătea un copil de 11 ani și o adolescentă de 13, în aceeași zi.

Judecătorii l-au condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare și l-au obligat să presteze 30 de ore de muncă în folosul comunității.

Se pare totuși că profesorul nu se poate controla și pace. În timp ce-și aștepta sentința în dosarul deschis în 2018, profesorul o comite din nou în martie și trage de păr o copilă din Școala Generală „Enea Grapini”, chiar în timpul orelor.

Incidentul a fost semnalat la 112, iar pe numele profesorului a fost depusă încă o plângere penală tot pentru purtare abuzivă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Diana Pintea. Culmea, o zi mai târziu, profesorul se prezenta la școală cu o cerere de concediu medical și cu o fractură la o mână. Ce s-a întâmplat… nimeni nu știe exact.

FOTO Radu Sîrbu

Mai puteți citi:

Copilă din Șanț, trasă de păr de profesorul bătăuș. Acesta a comis-o în timp ce-și aștepta sentința pentru fapte similare

Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: