10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Programul de Guvernare PNL: Peste 560.000 noi locuri de muncă; salariul mediu net va ajunge la 1.000 de euro pe lună

Toate economiile europene sunt afectate de criza generată de pandemia de COVID-19. Guvernul PNL speră într-o revenire rapidă a economiei, iar măsurile de sprijin oferite pieţei muncii încep să se resimtă. De asemenea, Guvernul Orban vine cu un nou plan de măsuri pentru perioada 2020-2024 care va minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor.

Totodată, Guvernul PNL va implementa un nou model de dezvoltare economică, bazat pe investiţii, inovare şi competitivitate, în opoziţie cu vechea politică pusă în practică de PSD, care are la bază taxarea şi redistribuirea sărăciei. Sub PSD, orice creştere de venituri a fost spulberată de creşterile de preţuri: România a avut cea mai mare inflaţie din UE (5,4 % în mai-iunie 2018).

Politica PNL prioritizează investiţiile şi foloseşte fondurile europene. Investiţiile în spitale, şcoli, transport public cresc direct nivelul de trai, iar investiţiile în infrastructură duc la creşterea competitivităţii companiilor româneşti, atrag noi investiţii private. Creşterea economică este sănătoasă, inflaţia scăzută, aşadar creşterile de venituri sunt reale, salariile, pensiile, alocaţiile îşi păstrează puterea de cumpărare.

Aceste lucruri sunt posibile, la fel cum Guvernul PNL în mai puţin de un an a reuşit să deblocheze proiecte, să plătească datoriile statului către firme private şi către furnizori, să returneze TVA şi să achite concedii medicale restante. Într-un an de criză, Guvernul PNL a finalizat mai mulţi kilometri de autostradă decât guvernele PSD în trei ani de guvernare într-un context economic global prielnic.

Liberalii au deschis şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti şi au accelerat lucrările pe toate celelalte şantiere. Autostrada Transilvaniei a prins contur după ce, în trei ani, guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă au lucrat efectiv doar pe două din cele 10 loturi. De asemenea, cele trei spitalele regionale, proiecte ratate de PSD (care promisese 8 spitale regionale şi un spital metropolitan până în 2020) vor fi finalizate până în 2024.

„Pe 6 decembrie toţi suntem puşi în faţa unei alegeri decisive. Mergem mai departe şi punem în practică programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema. Atât de simplă sau atât de importantă. Categorică, dar în acelaşi timp istorică. Este un apel naţional pentru o cauză naţională”, a declarat premierul şi preşedintele PNL Ludovic Orban.

În noul program de guvernare, executivul liberal îşi propune să realizeze cea mai mare creşterea economică din UE în următorii 4 ani: ritm de creştere de peste 6% în 2024,  majorarea PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul lui 2024, iar PIB-ul/ locuitor în România va depăşi 85% din media UE27 la finalul anului 2024.

Peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie

Guvernul liberal va realiza cele mai mari investiţii din ultimii 30 de ani, cu fonduri europene în valoare de 80 miliarde de Euro, care vor accelera creşterea economică a României şi vor susţine dezvoltarea economiei private care va crea peste 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024. Spre deosebire de PSD care a irosit anii de creştere economică pentru pomeni sociale populiste, care au fost făcute scrum prin creşterea preţurilor şi a taxelor, modelul liberal de dezvoltare economică va duce la creşterea puterii de cumpărare a tuturor veniturilor salariale din România în condiţiile unei inflaţii scăzute de cca. 2% şi fără majorări de taxe şi impozite”, a declarat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Salariul mediu net va ajunge la 1.000 de euro, iar pensiiile vor creşte cu 46% până în 2024

Totodată, liberalii au în plan creşterea salariului mediu net cu aproape 50% faţă de nivelul din 2020, acesta urmând să ajungă la cca. 1.000 Euro/lună în 2024.

Un alt argument pentru creşterea salariului mediu net până la 1000 Euro pe lună până în 2024 este ceea ce am reuşit în acest an de criză prin măsurile adoptate de Guvernul PNL. Câştigurile salariale ale românilor au crescut cu 7,8% în luna septembrie din acest an de criză faţă de perioada de creştere economică din 2019, pe care PSD a reuşit să o facă praf, lăsând vistieria României goală şi cu datorii uriaşe”, a mai spus şeful cancelariei premierului.

De asemenea, valoarea punctului de pensie va fi majorat cu 46% până în 2024 faţă de 2019, de la 1.265 lei în 2019 la 1.840 lei în 2024. Pensia medie anuală va creşte cu cca 536 lei, până la aproape 2.000 lei în 2024 faţă de nivelul din 2020.

„Vă solicit să vă puneţi încrederea în dezvoltarea României, prin participarea masivă la vot. Votul dumneavoastră în PNL este un vot pentru viitor sigur, pentru acţiune. Fiecare vot contează, reprezintă un mesaj. Avem nevoie de votul dumneavoastră, dar avem nevoie mai ales de puterea dumneavoastră, de credinţa dumneavoastră, de inteligenţa, entuziasmul şi puterea de muncă pe care o aveţi pentru a pune toţi împreună acest plan de dezvoltare de care România are atâta nevoie. Şi sunt convins că împreună vom reuşi”, a mai declarat Ludovic Orban.

(Articol electoral comandat de Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Bistriţa-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 11200025)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....