20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Programul de la Pașapoarte s-a prelungit din cauza sutelor de cereri zilnice

Programul Serviciului de Pașapoarte din Bistrița-Năsăud se prelungește ca răspuns pentru cererile în creștere care se înregistrează zilnic în instituție.

În urmă cu două zile, au fost depuse 392 de cerei pentru eliberare de pașaport la Serviciul Public Comunitar de pașapoarte Bistrița-Năsăud. În 48 de ore au fost eliberate 190 de pașapoarte: 181 de pașapoarte electronice și 9 pașapoarte temporare.

Programul din timpul săptămânii de la Pașapoarte de prelungește, iar ghișeul va fi deschis timp de 12 ore de luni până vineri, de la ora 08:00 până la ora 20:00.

În weekend va fi deschis între 08:00 să 14:00.

Cum se obține un pașaport?

Acte necesare pentru pașaport în 2022

  • cartea de identitate în original
  • documentul/chitanța care face dovada achitării taxei pentru pașaport paşaportul anterior, dacă acesta există.

Acte necesare pașaport pentru copii în 2022:

În cazul copiilor, care nu au împlinit vârsta de 14 ani, pentru eliberarea pașaportului simplu electronic sau simplu temporar sunt necesare următoarele acte:

  • certificatul de naştere al copilului, în original;
  • actele de identitate ale părinţilor sau al unuia dintre părinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, în original;
  • dovada achitării taxelor pentru paşaport, completate pe numele minorului, în original; paşaportul anterior al minorului, dacă acesta există
  • în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte, aceasta trebuie însoţită și de o procură de împuternicire din partea celuilalt părinte sau alte acte, după caz.

Cât sunt taxele pentru pașaport în 2022

Taxele pentru pașaport pot varia în funcție de tipul pașaportului, dar și de vârstă. Pentru pașaportul simplu electronic, taxele sunt de 258 de lei – pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani, respectiv 234 de lei – pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani.

Pentru pașaportul simplu temporar, taxa unică este de 96 de lei, indiferent de vârstă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: