17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Ministrul Energiei asigură că nu vom asista la o explozie a prețurilor la pompă. Benzinăriile cu prețuri „explozive” vor fi luate la puricat

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a asigurat aseară, în mai multe intervenții la posturile naționale de televiziune, că nu vom asista la o explozie a prețurilor la combustibil. Mai mult, acesta a spus că astăzi benzinăriile cu prețuri „nesimțite” vor fi luate la puricat de Protecția Consumatorului și ANAF.

Ieri, benzinăriile din toată țara au fost luate cu asalt de șoferii care, speriați de o creștere a prețurilor anunțată pe Facebook, au vrut să facă plinul la mașină la un preț decent. S-au format cozi și de kilometri la toate benzinăriile din oraș.

Culmea, multe dintre benzinării au intrat în acest joc al speculei, și-au mărit prețul combustibilului văzând cu ochii. În unele locuri, prețul combustibilului a ajuns și la 10 lei, spre surprinderea soferilor, care vedeau stând la coadă cum urcă prețurile.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Energiei, Virgil Popescu a ținut să precizeze faptul că prețul combustibilului nu are de ce să crească și că e nejustificat ce se întâmplă, mai ales că prețul barilului de petrol scade în această perioadă, iar România are stoc de combustibil.

„Fac apel la români să nu stea la coadă, că vor găsi benzină și motorină și mâine și poimâine și într-o săptămână și peste două săptămâni în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei”, a precizat Virgil Popescu.

Acesta a mai spus că astăzi, organele de control ale statului român vor lua la puricat benzinăriile care au ridicat nejustificat prețurile.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...