13 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Proiecte din fonduri europene de peste 40 milioane de euro, la Sângeorz Băi!

Traian Ogâgău, edilul orașului Sângeorz Băi, a fost prezent într-o emisiune Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre mandatul de primar, despre frânele politice care i-au fost puse în cale, dar și despre proiectele care se desfășoară în acest moment în orașul pe care îl conduce. În ultimii ani, în Sângeorz Băi au fost atrase peste 40 de milioane de euro!

Primarul orașului Sângeorz Băi a fost prezent într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, unde a vorbit despre cei patru ani în care a fost primar. Una dintre cele mai mari realizări ale lui Ogâgău este atracția de fonduri europene.

În cei patru ani de mandat, Traian Ogâgău, împreună cu echipa din primărie, a reușit să aducă în Sângeorz Băi peste 40 milioane de euro.

„După patru ani, patru ani de muncă asiduă, la Sângeorz Băi am reușit să aducem proiecte de peste 40 milioane de euro. Undeva la 45 de milioane de euro, pe care nici eu nu îi mai știu din cap, vă spun sincer. Cert e că împreună cu echipa din cadrul primăriei am reușit în acești patru ani. Așa cum am spus, în prima fază am depus pe PNDL fiindcă atunci la acea vreme, nu au fost alte variante de a depune proiecte pe alte fonduri”, a spus Ogâgău.

Primarul din Sângeorz Băi spune că s-a luptat cu Guvernul PSD pentru a depune proiecte prin care să se aloce bani pentru necesitățile și utilitățile orașului. Dintre toate proiectele depuse, Guvernul a aprobat unul singur – trotuarele din Sângeroz Băi, lucrări care erau deja executate.

„Am depus pe PNDL toate necesitățile orașului Sângeorz Băi prin proiecte. Însă, Guvernul PSD de la acea vreme a aprobat un singur proiect: trotuarele din Sângeorz Băi care sunt deja executate. Ni s-au refuzat asfaltările de străzi pe motiv că încă nu este apă și canal deși la alții li s-a dat. Ni s-a refuzat școala de pe Cormaia la acea vreme pe motivul că este supraevaluată, deși acum este cu mult mai mult evaluată pe fonduri europene, ca să iasă un lucru de calitate, și așa mai departe. Dispensarul și alte proiecte, care, cu niște argumente „politice” să zic așa, ne-au fost respinse, dar Dumnezeu a fost de partea noastră și s-au deschis acele POR-uri și Axe pe care am putut depune toate proiectele, chiar toate, din Sângeorz Băi pe fonduri europene și am câștigat”, a punctat Traian Ogâgău.

Edilul spune că forțat de împrejurări a fost nevoit să apeleze la fondurile europene întrucât banii de la UE nu pot fi condiționați de partidul de guvernământ.

„Aici (n. r. – fondurile europene) nu mai poate interveni nimeni, că ar fi intervenit și aici, credeți-mă. Aici se depune totul online. Pe internet nu ai nici o altă scuză sau un alt motiv. Este pe principiul <primul venit, primul servit>. Sunt zece lei, intră primele zece proiecte, câte un leu”, transmite Traian Ogâgău.

Atracția uriașă de fonduri europene a plasat orașul Sângeorz Băi pe locul trei în anul 2018 în Regiunea Nord-Vest.

„De altfel am obținut și locul trei la absorbția de fonduri europene în 2018 pe Nord-Vest. Domnul Marcel Boloș, actualul ministru al Fondurilor Europene a fost la fața locului. Am insistat să vină la fața locului cu o echipă din cadrul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, și i-am dus să vadă realitatea din Sângeorz Băi. Ce au lăsat PSD-iștii după 16 ani de guvernare în Sângeorz Băi. Și ne-a îndrumat, ne-a ajutat foarte mult și astfel am accesat pe ultima sută de metri fonduri europene”, se laudă Ogâgău.

Secretul din spatele absorbției de fonduri europene de peste 40 milioane de euro se datorează echipei de profesioniști care lucrează în Primăria Sângeorz Băi, iar munca este cheia succesului.

„Secretul? Este mâna dreaptă a mea Călina Șestache, este mâna dreaptă a mea Marian Frunză, este mâna dreaptă a mea secretarul comunității, este mâna dreaptă a mea Compartimentul Juridic, și așa mai departe. Fac parte din echipa mea și consilierii locali care înțeleg ritmul cu care trebuie să ne mișcăm pentru a obține atâtea amar de fonduri. (…) Asta-i varianta, ăsta-i ghidul, astea-s condițiile, da sau ba? Scurt! Și la revedere. Dacă stai să le tot dezbați firu-n patru, trece ora X, tu nu mai depui proiectul pe internet așa cum am spus, și l-ai pierdut. Și după aceea putem sta la un pahar de vin să discutăm de ce am pierdut proiectele. Nu! Mă întrebați care e secretul. Munca!”, spune Traian Ogâgău.

Echipa primăriei pregătește deja proiecte pentru exercițiul financiar viitor.

„Aproape toate proiectele sunt în implementare. Dacă nu luna următoare, până în luna noiembrie se demarează toate proiectele pentru care sunt semnate contractele, timp în care noi cu echipa din cadrul primăriei muncim la alte proiecte pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027”, a concluzionat edilul orașului Sângeorz Băi.

Emisiunea integrală și declarațiile primarului Traian Ogâgău pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/230063371494914/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?