18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Prețul de vânzare și chiriile pentru locuințele ANL au fost majorate cu peste 50%

Prețul de vânzare al apartamentelor ANL și chiriile acestora vor exploda în plină criză economică. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat un ordin prin care valoarea acestor locuințe se majorează cu peste 50%. AFLĂ cât costă acum un apartament:

Prețul chiriilor și cel de vânzare pentru locuințele ANL explodează în plină criză!

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat un ordin prin care valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuințelor ANL a fost majorată cu peste 50%.

Valoarea pentru 2020 a fost stabilită la 2.996,00 lei/mp inclusiv TVA, în timp ce anul trecut valoarea a fost stabilită la 1.916,42 lei/mp inclusiv TVA.

Aplicând formula de calcul, prețul un apartament cu două camere de 55 de mp construit prin ANL costă anul acesta 164.780 lei, adică apoximativ 34.000 de euro.

Conform procedurilor legale, valoarea de vânzare a unei locuințe ANL se calculează de către autorităţile administraţiei publice locale şi reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia.

O situație similară este în cazul chiriilor locuințelor ANL.

Sursa: Ziarul Financiar 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...