11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Proprietarii unei pensiuni din Colibița, cercetați de Parchetul European. Ar fi obținut fonduri europene fraudulos

Parchetul European a dispus o anchetă în care sunt cercetate două persoane și o firmă. Aceștia au ridicat o pensiune în Colibița, folosind fonduri europene de 180.000 de euro, obținute fraudulos.

O pensiune ridicată în Colibița ar fi fost realizată cu ajutorul fondurilor europene obținute fraudulos.

La 19 mai 2023, Parchetul European (EPPO) a sesizat Tribunalul Bucureşti, în România, cu privire la o cauză penală în care două persoane fizice şi o societate comercială au fost puse sub acuzare pentru fraudă în legătură cu construcţia unei pensiuni agroturistice. Acuzaţiile aduse inculpaţilor se referă la construirea unei pensiuni agroturistice în comuna Colibiţa, judeţul Bistriţa, din România, care a beneficiat de fonduri europene nerambursabile, acordate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din România” se arată în comunicatul de presă, conform stiripesurse.ro.

Se pare că în luna august 2018, reprezentantul societăţii de agroturism a depus la AFIR o cerere de finanţare care conţinea declaraţii false.

Aceste declaraţii atestau faptul că reprezentantul societăţii care beneficia de fonduri, care a acţionat şi în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a respectat normele privind evitarea conflictelor de interese şi procedura de achiziţie.

În realitate, potrivit acuzaţiilor, procedura de achiziţie pentru construcţia pensiunii a fost trucată. Astfel, contractul a fost atribuit societăţii de construcţii care fusese selectată anterior. Acest lucru a fost făcut de comun acord cu „administratorul de facto” al societăţii căreia i-a fost atribuit contractul de construcţie a pensiunii, care este acuzat de complicitate” se arată în același comunicat.

S-a decis punerea sechestrului pe proprietățile celor implicați, până la recuperarea celor 180.000 de euro obținuți fraudulos. Banii ar fi fost obținuți în perioada octombrie 2018 – august 2022. Și AFIR s-a făcut parte civilă în proces, pentru recuperarea daunelor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Aiurea in tramvai stiu de caz , frauda cu 40 mil eur, is bagati sefii de la DNA, DIICOT SI DGA. SPAGA OBTINUTA ESTE DE 24 MIL EUR. DAR NU SE BAGA NIMENI. ASTA E MIZILIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...