31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

GREVA în școli continuă: 20 de unități de învățământ din BN și-au suspendat total activitatea

Greva din învățământ continuă, negocierile neavând rezultatul dorit de personalul didactic și nedidactic. Astăzi, în județul Bistrița-Năsăud, 20 de unități de învățământ și-au suspendat TOTAL activitatea.

Peste 56 % din personalul unităților de învățământ din județ a decis să participe la grevă. Ieri, în prima zi de protest, doar școala din Teaca nu a funcționat, elevii rămânând acasă. La celelalte unități de învățământ din județ, elevii care au mers la școală au fost supravegheați de profesorii care NU participau la grevă.

Au fost și 17 unități de învățământ unde cursurile s-au desfășurat normal.

Deoarece negocierile de ieri nu au avut rezultatul dorit, greva a continuat și astăzi.

Au fost 20 de unități de învățământ din județ care au informat Inspectoratul Școlar că își suspendă activitatea TOTAL.

Nu au fost raportate incidente în nicio zonă.

Peste 150.000 de cadre didactice din toată țara refuză să mai intre la ore, începand din 22 mai, după ce sindicatele din Educatie au declanșat greva generala pe termen nelimitat. Principalele nemultumiri ale sindicaliștilor sunt legate de salarizarea personalului din sistem. Până acum, negocierile purtate cu guvernanții au eșuat.

Părinții au fost sfătuiți încă de săptămâna trecută să își țină copiii acasă pe timpul grevei generale, pentru a evita situațiile în care nu există suficiente cadre didactice care să îi supravegheze. Cu toate acestea, nu toate școlile sunt închise, anunță liderii de sindicat” conform portalinvatamant.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Bravo.Doar prin Greva demonstrezi lipsurile Institutiei.
  Pacat ca restul Institutiilor nu reactioneaza la fel.
  De fapt acum ar fi cel mai bun moment ca intreaga Tara sa isi cera macar 10 % in plus din drepturi salariale motivul fiind (scumpirea preturilor,scumpirea Taxelor etc)
  Sa nu reactionezi ca si Tara inseamna ca iti convine salarul la locul de munca ,preturile urcate etc.
  Pe oriunde am umblat aud ca lumea se plange de bani dar nimeni nu reactioneaza.
  Deci ne place doar sa ne plangem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.