17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Trei instituții educaționale bistrițene vor fi dotate cu calculatoare recondiționate, prin programul „Dăm click pe România”

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează școli și diferite instituții de învățământ cu calculatoare recondiționate. În sesiunea de primăvară din acest an, au fost selectate și trei instituții de învățământ din județul nostru.

An de an, începând din 2008, Asociația Ateliere fără Frontiere a oferit calculatoare recondiționate instituțiilor de învățământ din întreaga țară.

„Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul Educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România”, au anunțat aceștia într-un comunicat.

Pentru sesiunea de primăvară 2023, s-au pus la bătaie 2.000 de calculatoare. Au aplicat pentru acestea 176 de instituții de învățământ, fiind selectate – pentru a fi dotate – 135.

Printre acestea se numără și trei instituții din județul nostru.

În prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și 3 instituții educaționale din județul Bistrița-Năsăud:

  • Asociația Învață de Mic – Beclean
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean
  • Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița”, se arată în comunicatul Asociației.

Acestea vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate: unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații. Toate sunt recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației”, se mai arată în același comunicat al Asociației.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: