11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Trei instituții educaționale bistrițene vor fi dotate cu calculatoare recondiționate, prin programul „Dăm click pe România”

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează școli și diferite instituții de învățământ cu calculatoare recondiționate. În sesiunea de primăvară din acest an, au fost selectate și trei instituții de învățământ din județul nostru.

An de an, începând din 2008, Asociația Ateliere fără Frontiere a oferit calculatoare recondiționate instituțiilor de învățământ din întreaga țară.

„Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul Educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România”, au anunțat aceștia într-un comunicat.

Pentru sesiunea de primăvară 2023, s-au pus la bătaie 2.000 de calculatoare. Au aplicat pentru acestea 176 de instituții de învățământ, fiind selectate – pentru a fi dotate – 135.

Printre acestea se numără și trei instituții din județul nostru.

În prima parte a ediției din anul 2023, programul va ajunge la un total de 135 de organizații educaționale care activează în comunități defavorizate. Printre ele se află și 3 instituții educaționale din județul Bistrița-Năsăud:

  • Asociația Învață de Mic – Beclean
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean
  • Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița”, se arată în comunicatul Asociației.

Acestea vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate: unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații. Toate sunt recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației”, se mai arată în același comunicat al Asociației.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...