7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

PROSTIE: Rămânem fără Mocănița Transilvaniei de la Teaca! Va ajunge piesă de decor într-o gară

Să vezi și să nu crezi! După ce s-au mobilizat forțe și voluntari ca să reînvie Mocănița Transilvaniei, autoritățile s-au „trezit” să îi schimbe destinația aburoasei. Așa că o vor lua de la Teaca pentru a o face… piesă de decor în fața unei gări!

„Prostia omenească” nu mai e doar o poveste! Nici măcar un film! Ci devine realitate, mai ales când se analizează inepțiile unora puși în funcții de conducere.

Ultima aberație e legată de Mocănița Transilvaniei!

S-a înființat o Asociație în care s-au înscris voluntari din România întreagă. Au venit și de peste hotare, periodic, și au lucrat, cot la cot, să reînvie Mocănița. Să refacă traseul. Să învie turismul în zonă. Ce mai, să pună aburoasa înapoi în funcțiune și să ofere exepriențe de neuitat celor ce călătoresc, ca pe vremuri, prin peisaje de vis.

După ce s-a făcut depoul drezinei, după ce s-a muncit și tot mai multe ONG-uri au participat, care cum au putut, ȘOCUL a venit de la cei cu funcții sus puse.

Aburoasa de la Teaca va deveni… piesă de decor.

„ADIO Aburoaso de la Teaca! Ne-am străduit cu toate puterile să-i convingem pe reprezentanții Statului Român că locul locomotivei cu abur 764.053 este în proiectul mocăniței de la Teaca, însă fără succes. Deocamdată suntem prea mici pentru a conta. Regionala CFR Brașov, Secția L7 a decis că este mai bine ca locomotiva să fie expusă în parcarea din fața gării din Târgu Mureș. Duminică începând cu ora 14 ne întâlnim în Gara Teaca, să o celebrăm pe aburoasă”, au scris cei de la Asociația Mocănița Transilvaniei pe Facebook.

Reacțile nu au încetat să apară, unii sugerând realizarea unei petiții prin care să se solicite ca aburoasa să rămână la Teaca! Se ia în considerare inclusiv găsirea de resurse pentru a o cumpăra, înainte să fie mutată.

Povestea Mocăniței, zbaterea pentru acest proiect, inepțiile Statului, și multe altele le puteți vedea în imaginile video de mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=mML-BXmTd7c&feature=youtu.be&fbclid=IwAR38rNEqcnlVwkp6OmxhjPembw0e3QvW7nzU5sojAe6n1nSCU2NoYb06byk” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: