31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Tumoră cerebrală îndepărtată cu succes, la Spital!

Investiția în aparatură de calitate aduce deja primele satisfacții profesionale. Ieri, doi medici neurochirurgi au reușit îndepărtarea, cu succes, a unei tumori cerebrale. Ecograful folosit la această intervenție a fost lăudat de medici.

La mijlocul lunii noiembrie 2018, sosea la Bistrița, la spital, un aspirator de tumori cerebrale cancerigene. Odată cu el, încă doi medici neurochirurgi au venit să lucreze la spital.

La Spital, un super aparat de aspirat tumorile cerebrale cancerigene vine ”însoțit” de doi neurochirurgi

Ieri s-a realizat cu succes o operație de îndepărtare a unei tumori cerebrale. Printre echipamentele folosite a fost și un ecograf ultramodern.

Medicii specialiști neurochirurgi Andrei Farcaş-Rotariu și Leaț Florin au realizat cu succes o operație de îndepărtare a unei tumori cerebrale cu ajutorul noului ecograf. Este un aparat de maximă complexitate, folosit intraoperator pe cale deschisă și laparoscopică – configurat cu modul de fuziune și multiple sonde”, a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe pagina sa de Facebook.

„Este un ecograf util, cu care am putut să lucrez foarte bine, iar cu ajutorul său s-a putut verifica intraoperator, pre și post rezecție tumorală, abordul optim al acesteia, fără a afecta țesutul sănatos din jur, tumora fiind în zona motorie (responsabilă de motilitate contralateral).”, a spus medicul neurolog Andrei Farcaş-Rotariu.

„Acest ecograf este extrem de necesar într-un bloc operator centralizat, cum avem noi la Bistrița, deoarece va fi utilizat de către toate specialitățile chirurgicale care au intervenții, de la neurochirurgie, ORL, chirurgie plastică, pediatrică și chiar și ortopedie. Este o tehnologie nouă, cu o imagine mai bună, cu mai multe sonde pentru ecografie și sonde pentru chirurgie. În plus, se poate face biopsia unei tumori, doar folosind acest ecograf, deci fără să fie nevoie de o intervenție chirurgicală”, a explicat dr. Radu Elisei.

Ecograful a costat 800.000 de lei, fiind achiziționat prin colaborarea dintre Consiliul Județean și Ministerul Sănătății.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.