9.6 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Protecția Consumatorului a amendat firma de catering ce a oferit mâncare la botezul din Ragla

Mai bine de jumătate dintre participanții la un botez, în Ragla, au ajuns la spital. Unul are suspiciune de toxiinfecție cu salmonela. Protecția Consumatorului a amendat firma de catering cu 50.000 de lei și i-a oprit temporar activitatea.

Duminică a avut loc un botez la căminul cultural din Ragla. Începând de luni, s-a sunat de câteva ori la 112, participanții cerând ajutor. Aceștia aveau simptome specifice toxiinfecției alimentare.

DUMITRIȚA- De la botez la spital: 10 copii și trei adulți, cu toxiinfecție alimentară

Căminul cultural unde a avut loc botezul NU avea autorizație pentru astfel de evenimente. Mai mult, unul dintre copiii internați e suspect de infectare cu salmonela.

Căminul din Ragla NU avea autorizație pentru organizarea de ”chefuri”. CARE e starea copiilor ajunși la spital cu toxiinfecție alimentară:

Protecția Consumatorului s-a autosesizat în caz și a identificat firma de catering care a asigurat mâncarea. În urma controlului s-a lăsat cu amenzi, produse retrase și închiderea temporară a activității.

”După realizarea verificărilor la sediul operatorului economic, Zbârci Adrian Octavian, Persoană Fizică Autorizată, cu sediul în județ, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • folosirea unor materii prime fără elemente de identificare, produse care nu aveau inscripționate data și ora pregătirii, precum și data și ora desigilării,motiv pentru care nu se poate efectua trasabilitatea acestora;
  • utilizarea unor cuptoare neigienizate, cu urme grosiere de arsuri;
  • folosirea unor friteuze cu un grad ridicat de uzură, precum și cu depuneri de arsuri;
  • depozitarea casoletelor utilizate la livrareapreparatelor culinare către consumatori în același spațiu cu lavete neigienizate și cu materii prime desigilate;
  • folosirea unor recipiente de gătire cu un grad ridicat de uzură, cu urme de rugină, acestea fiind depozitate pe paviment, atât cele utilizate, cât și cele neutilizate.

Ținând cont de neregulile constatate, operatorul economic a fost sancționat astfel:

  • 2 amenzi contravenționale în cuantum de 50.000 lei 
  • oprirea definitivă de la comercializare a uneicantități de circa 60 kg produse alimentare, în valoare de 1600 lei
  • oprirea temporară a prestării-serviciilor în întreaga unitate până la remedierea deficiențelorconstatate” a transmis Stelian Dolha, șeful CJPC BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.