18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Protecția Consumatorului a amendat firma de catering ce a oferit mâncare la botezul din Ragla

Mai bine de jumătate dintre participanții la un botez, în Ragla, au ajuns la spital. Unul are suspiciune de toxiinfecție cu salmonela. Protecția Consumatorului a amendat firma de catering cu 50.000 de lei și i-a oprit temporar activitatea.

Duminică a avut loc un botez la căminul cultural din Ragla. Începând de luni, s-a sunat de câteva ori la 112, participanții cerând ajutor. Aceștia aveau simptome specifice toxiinfecției alimentare.

DUMITRIȚA- De la botez la spital: 10 copii și trei adulți, cu toxiinfecție alimentară

Căminul cultural unde a avut loc botezul NU avea autorizație pentru astfel de evenimente. Mai mult, unul dintre copiii internați e suspect de infectare cu salmonela.

Căminul din Ragla NU avea autorizație pentru organizarea de ”chefuri”. CARE e starea copiilor ajunși la spital cu toxiinfecție alimentară:

Protecția Consumatorului s-a autosesizat în caz și a identificat firma de catering care a asigurat mâncarea. În urma controlului s-a lăsat cu amenzi, produse retrase și închiderea temporară a activității.

”După realizarea verificărilor la sediul operatorului economic, Zbârci Adrian Octavian, Persoană Fizică Autorizată, cu sediul în județ, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • folosirea unor materii prime fără elemente de identificare, produse care nu aveau inscripționate data și ora pregătirii, precum și data și ora desigilării,motiv pentru care nu se poate efectua trasabilitatea acestora;
  • utilizarea unor cuptoare neigienizate, cu urme grosiere de arsuri;
  • folosirea unor friteuze cu un grad ridicat de uzură, precum și cu depuneri de arsuri;
  • depozitarea casoletelor utilizate la livrareapreparatelor culinare către consumatori în același spațiu cu lavete neigienizate și cu materii prime desigilate;
  • folosirea unor recipiente de gătire cu un grad ridicat de uzură, cu urme de rugină, acestea fiind depozitate pe paviment, atât cele utilizate, cât și cele neutilizate.

Ținând cont de neregulile constatate, operatorul economic a fost sancționat astfel:

  • 2 amenzi contravenționale în cuantum de 50.000 lei 
  • oprirea definitivă de la comercializare a uneicantități de circa 60 kg produse alimentare, în valoare de 1600 lei
  • oprirea temporară a prestării-serviciilor în întreaga unitate până la remedierea deficiențelorconstatate” a transmis Stelian Dolha, șeful CJPC BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: