8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Magazin chinezesc închis temporar de Protecția Consumatorului BN. Lacăt pus și pe câteva vitrine Lidl

Un magazin chinezesc din Bistrița a fost închis de comisarii Protecției Consumatorului BN. Și pe câteva vitrine ale unui magazin LIDL a fost pus lacătul. Amenzile au depășit 130.000 de lei.

Comisarii protecției COnsumatorului BN au fost vineri într-un magazin chinezesc și unul al lanțului Lidl, pentru verificări.

În urma neregulilor constatate s-au aplicat amenzi de peste 130.000 de lei. AU fost retrase de la vânzare – temporar sau definitiv- mai multe produse. Pe unele vitrine ale Lidl s-a pus lacăt, iar magazinul chinezesc a fost închis temporar.

În urma acțiunii de verificare la magazinul Lidl,comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:
 • comercializarea unor fructe și legume depreciate calitativ
 • comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate
 • comercializarea produselor din lapte și produselor cu ingrediente vegetale pe aceleași rafturi, fără a fi expuse într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, potrivit legislației în vigoare
 • utilizarea unor vitrine frigorifice (vitrine derefrigerare + congelatoare) improprii, insalubre,cu depuneri de praf, cu gheață în exces, cu paviment îmbâcsit cu praf și mucegai.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat:

 • 4 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000lei
 • oprirea definitivă a comercializării produselor neconforme​
 • oprirea temporară a utilizării a 4 vitrinefrigorifice până la remedierea deficiențelor.

Menționăm că la data prezentului comunicat, deficiențele au fost remediate fiind ridicată măsura opririi temporare a utilizării vitrinelor frigorifice.

În urma acțiunii de verificare la magazinul chinezesc, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează: 
 • comercializarea unor brichete fantezie care permit acționarea de către copii cu ușurință, fiind considerate produse periculoase;
 • comercializarea unor produse cosmetice care au în componență substanța butilfenil metilpropional fiind printre ingedientele interzise în produsele cosmetice din țările Uniunii Europene
 • comercializarea unor jucării care fac obiectul notificărilor Rapex, fiind considerate periculoase la nivelul UE
 • comercilizarea unor produse de încălțăminte fără pictogramele care să indice compoziţia materialelor utilizate la producerea acestora
 • comercializarea produselor textile, cosmetice, jucării, fără informații în limba română; la jucării și la produsele electrice au fost identificate și produse cu marcaj CE neconform
 • comercializarea unor produse contrafăcute și a unor produse (artificii) care se comecializează fără autorizație.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat

 • 9 amenzi contravenționale în cuantum de 74.000lei
 • oprirea definitivă a comercializării unor produseneconforme, în valoare de peste 3.000 lei
 • oprirea temporară a comercializării a unor produse cu probleme de etichetare până la remedierea deficiențelor în valoare de peste 10.000 lei
 • oprirea temporară a funcționării magazinului până la remedierea deficiențelor.

Comisarii CJPC Bistrița-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare” se arată în comunicatul transmis de Stelian Dolha, comisar șef al OJPC BN.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Ati putea sa precizati si care magazin Lidl este cu probleme.
  Sa nu mergem degeaba la cumparaturi si sa constatam ca mergem degeaba.

  • Dacă citeai articolul, Zorro, vedeai ca e scris faptul ca la LIDL a fost pus lacatul pe cateva vitrine DAR situatia a fost remediata. Deci poti merge linistit la care Lidl vrei

   • Aha, deci au scos produsele expuse în vitrinele alea infecte, au curatat jegul iar dupa aia le-au pus iar în vânzare….
    Noroc ca erau ambalate bine, nu-i asa?
    Salmonella nu se ia si de pe ambalaj….

    • Mno la întrebarea asta NU știu cum să îți răspund. Că NU știu CUM au remediat. Numai cei de la Protecția COnsumatorului sau cei de la Lidl te pot lumina. Sper, totuși, că nu e numai așa, de ochii lumii rezolvarea, cum ai exemplificat tu. Că atunci NU se rezolvă nimic 🙁

 2. La Lidl – 60.000 Lei : 4cazuri = 15.000 Lei/caz (adica circa 3.000 euro). La mag. chinezesc, mai drastic: 74.000 Lei : 9 cazuri = 8.200 Lei/caz (adica 1.600 euro). Consultati legile din Germania sau China si vedeti cam ce sanctiuni (nu amenzi) ar fi fost aplicate acolo, pentru exact aceeasi „gramada” de deficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.