2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Protecția mediului ar trebui să se studieze în școală, consideră Cristian Marius Niculae, directorul ADI Deșeuri BN

Protecția mediului ar trebui introdusă ca materie de studiu în învățământul românesc, consideră Cristian Marius Niculae, directorul ADI Deșeuri BN. Astfel s-ar putea genera o schimbare de care generațiile viitoare au nevoie, în ceea ce privește respectul pentru natură.

Însoțiți de profesoara Camelia Tabără, elevii clubului Cogito de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița au vizitat astăzi sediul ADI Deșeuri BN. 

Am avut parte de o experiență foarte frumoasă și plină de satisfacții alături de elevii
Colegiului National „Andrei Mureșanu” Bistrița, membri ai Clubului COGITO care promovează educația STEM în această școală.

Elevii din acest club au ca temă de studiu în acest an gestionarea și tratarea deșeurilor
reciclabile din județul nostru. În cadrul întâlnirii am discutat despre tot traseul parcurs de deșeurile reciclabile, de la generarea lor în gospodării, la colectarea lor separată de către cetățeni, preluarea de operatorul de colectare și transport și tratarea deșeurilor în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu.

Am descoperit copii foarte preocupați de acest subiect, care caută informații relevante despre cum pot face lucrurile mai bine în acest domeniu. M-am bucurat să le pot împărtăși din eforturile pe care ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud le face în privința gestionării deșeurilor din județul nostru”, a precizat Cristian Marius Niculae.

Directorul ADI Deșeuri BN i-a felicitat pe profesorii și elevii clubului COGITO care aplică
principiile educației STEM și în domeniul lor de activitate.

Suntem alături de ei în acest proiect.  Le vom oferi tot sprijinul nostru pentru a înțelege mai bine cum trebuie colectate și tratate deșeurile. Vom face și o vizită pe teren la Tărpiu, pentru a vedea aplicat aspectele ce țin de tratarea deșeurilor”, a concluzionat Cristian Marius Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

    • Am intrebat, iar cei de la ADI Deșeuri BN ne-au răspuns că deșeurile medicale sunt considerate deșeuri periculoase. Ele nu fac parte din categoria „deșeuri menajere”.
      Sunt firme specializate în colectarea deșeurilor medicale.
      Cei care generează aceste deseuri trebuie să aibă contract cu firmele respective.

  1. Multumesc pt raspuns.Acesta nu ma satisface deoarece sunt persoana fizica,un membru al familiei mele are diabet de 25 de ani si nu cred ca e normal ca eu sa fac contract cu o firma specializata in neutralizarea deseurilor medicale pt a preda un sac de seringi folosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.