20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

PROTEST, duminică seara, la Bistrița! „Solidari cu magistrații!”

România trebuie să-și continue drumul european. Justiția, pilon de bază a statului de drept, trebuie să rămână independentă! Susținem protestele magistraților!”, au anunțat cei de la Bistrița Civică, invitându-i pe bistrițeni în stradă, la un nou protest.

Retrageți Ordonanța! Solidari cu magistrații!” și-au intitulat cei de la Bistrița Civică evenimentul care se va desfășura în această seară, de la ora 18:00, în fața Prefecturii.

Bistrițenii sunt invitați la protest pentru a susține „retragerea Ordonanței 7/2019 care îngrădește independența Justiției și încearcă subordonarea politică. Susținem protestele magistraților!”. Organizatorii protestului au precizat că mitingul este autorizat de către autoritățile competente din Bistrița.

Ordonanța de Urgență 7 modifică Legile Justiției și, între altele, stipulează că magistrații vor putea fi eliberați din funcție la constatarea pierderii bunei reputații, fără a specifica, însă, ce înseamnă buna reputație. Ordonanța stabilește și cum vor fi numiți magistrații în funcțiile de conducere din parchete și instanțe.

Toate aceste modificări, făcute fără consultare publică, au scos în stradă magistrați și protestatari din zeci de orașe.

Mai multe despre OUG 7/2019 puteți citi AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.