17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

PROTEST, duminică seara, la Bistrița! „Solidari cu magistrații!”

România trebuie să-și continue drumul european. Justiția, pilon de bază a statului de drept, trebuie să rămână independentă! Susținem protestele magistraților!”, au anunțat cei de la Bistrița Civică, invitându-i pe bistrițeni în stradă, la un nou protest.

Retrageți Ordonanța! Solidari cu magistrații!” și-au intitulat cei de la Bistrița Civică evenimentul care se va desfășura în această seară, de la ora 18:00, în fața Prefecturii.

Bistrițenii sunt invitați la protest pentru a susține „retragerea Ordonanței 7/2019 care îngrădește independența Justiției și încearcă subordonarea politică. Susținem protestele magistraților!”. Organizatorii protestului au precizat că mitingul este autorizat de către autoritățile competente din Bistrița.

Ordonanța de Urgență 7 modifică Legile Justiției și, între altele, stipulează că magistrații vor putea fi eliberați din funcție la constatarea pierderii bunei reputații, fără a specifica, însă, ce înseamnă buna reputație. Ordonanța stabilește și cum vor fi numiți magistrații în funcțiile de conducere din parchete și instanțe.

Toate aceste modificări, făcute fără consultare publică, au scos în stradă magistrați și protestatari din zeci de orașe.

Mai multe despre OUG 7/2019 puteți citi AICI.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: