10.6 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

PSD își asumă guvernarea într-un moment critic pentru țară: Nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități

PSD își asumă guvernarea într-un moment critic pentru țară. PSD este pregătit să participe la formarea unui Guvern cu un mandat limitat, până când va fi posibilă organizarea alegerilor anticipate, cu unica misiune de a asigura stabilizarea economică, sanitară și socială a țării.

În acest sens, PSD va face o propunere de premier și va prezenta clasei politice 100 de soluții pentru stabilizarea țării care au rezultat în urma consultărilor cu specialiștii din domeniul medical, liderii confederațiilor sindicale, membri importanți ai mediului de afaceri, reprezentanții sistemului de educație public și privat, precum și reprezentanții HoReCA.

Pentru PSD prioritatea în discuțiile pentru formarea unui nou guvern este realizarea unui program de guvernare pornind de la planul coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic realizat cu specialiștii din domeniul medical, partenerii sociali și mediul de afaceri. Abia după ce se convine asupra programului, partidele pot discuta de ministerele pe care le vor coordona.

Nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități.

Scopul noului guvern, în viziunea PSD, este controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări și de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienți), redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului (prin realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice) și susținerea nivelului de trai al românilor prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor.

Pe scurt, implementarea unui plan coerent și predictibil, acceptat la nivel social si economic.

PSD consideră că, în condițiile actuale, este nevoie urgent de implementarea unui program de guvernare coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic.

Un plan pe care cel mai mare partid din România l-a gândit în 100 de măsuri, printre care:

• Accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală.

• Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19.

• Extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale, pe o perioadă definită de timp.

• Susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Coerciția să nu fie impusă demagogie și diverse artificii legislative. Regândirea conceptului campaniei de informare privind vaccinarea, adaptarea acesteia pentru diversele categorii sociale, dar și în funcție de zonele țării (rural-urban).

• Extinderea rolului medicilor de familie și organizarea unor centre ambulatorii de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor.

• Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația necesară?

Măsuri urgente pentru accesul copiilor la educație

• Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic. Cele 159 de zile de școală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creșterea abandonului școlar, la reducerea drastică a calității actului educațional si au influențat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor.

• Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați. Necesitatea introducerii unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor și părinților, dar și posibilitățile reale ale fiecărei școli de asigurare a desfășurării activității școlare în siguranță.

• Testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal. Operaționalizarea programului Ministerul Educației privind testarea efectivă în școli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziția de teste trebuie făcută transparent și trebuie să țină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar și de nevoile reale ale sistemului educațional.

Măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor

• PLAFONAREA PREȚURILOR la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Plafonarea prețurilor la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021.

• Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

PSD Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Dupa ultimele informatii social-democratii au cerut insistent, în discuţiile din partid pe tema intrării la guvernare, ca PSD să primească funcţia de prim-ministru într-o coaliţie cu PNL, în caz contrar să refuze intrarea la guvernare. Inafară de functia de premier pentru Marcel Ciolacu, PSD mai solicită jumătate din ministere, intre care cu prioritate Finanţele, Sănătatea, Transporturile şi Munca, la care mai adaugă preferinta pentru Interne, Cultură şi Agricultură. E greu de presupus că liberalii vor fi dispusi să accepte pretentiile PSD, mai ales că in interiorul PNL există un curent favorabil refacerii coalitiei PNL-USR-UDMR care se opune vehement unei aliante de guvernare cu PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...

Scurtă istorie a sloturilor video

Dacă ar fi să clasificăm jocurile de noroc în funcție de popularitatea lor, cu siguranță sloturile...