3.4 C
Bistrița
joi, decembrie 11, 2025

Pulpele de pui dezghețate pe dalele de beton – „scumpe” rău. 4 instituții au aplicat amenzi record

Nu mai puțin de patru instituții de control au verificat ieri restaurantul Ardeal, aflat în mijlocul unui scandal, după ce un angajat a fost surprins în timp ce dezgheța zeci de kilograme de pulpe cu lovituri, direct pe dalele de beton din spatele localului. Amenzile aplicate trec de 10.000 de euro.

După ce un filmuleț ce înfățișa un fost angajat al restaurantului Ardeal care dezgheța zeci de kilograme de pulpe chiar pe dalele din spatele localului, cu izbituri și lovituri, patru instituții s-au autosesizat și au controlat unitatea de alimentație publică, în cursul zilei de ieri.

Primii care au anunțat măsurile luate au fost cei de la DSVSA, care au aplicat o amendă de 10.000 de lei. A urmat DSP cu 3.600 de lei, dar și Poliția Economică din cadrul IPJ, care a amendat localul cu 5.000 de lei.

Cele mai mari amenzi însă le-a aplicat Protecția Consumatorului. Potrivit comisarului Adrian Bota, OPC Bistrița-Năsăud a aplicat două sancțiuni, una de 20.000 de lei și alta de 15.000 de lei. În total, amenzile aplicate trec de 10.000 de euro.

Cele peste 60 de kilograme de pulpe identificate la restaurant au fost confiscate. De precizat este faptul că fiecare dintre amenzile aplicate vizează o neregulă diferită identificată de instituțiile de control.

Incidentul de la restaurantul de pe vechiul drum de centură a alertat toți proprietarii de localuri din oraș. În cursul zilei de ieri, acestea au fost controlate de echipe comune formate din reprezentanți ai mai multor instituții.

Mai puteți citi pe această temă:

FOTO/VIDEO FII REPORTER Pulpe dezghețate de pereți, în spatele unui restaurant din Bistrița

VIDEO – Restaurantul Ardealul, luat la puricat de DSP și DSV. Patronul localului „Este revoltător!”

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la AQUABIS: Posturi disponibile în Bistrița, Beclean, Năsăud și Bârgău

Aquabis caută tehnician în cadrul Secției Apă Canal Năsăud, dar și încasator și cititor contoare la Bârgău. Posturi disponibile și la Năsăud și Beclean! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la ARCSIM Construct, Sanovil, Fan Courier sau Crama Jelna. Lista completă, mai jos:  

Primul floromat și pe Valea Bârgăului, de la Florăria Deny! Îl găsiți plin de buchete, non-stop, lângă Profi, în Prund!

Flori non-stop pentru toată Valea Bârgăului, începând de ieri, de la Florăria Deny, care a amplasat...

Restaurantul Decebal, disponibil pentru închiriere: Afacere la cheie

Complex Decebal SA anunță disponibilitatea spre închiriere a Restaurantului Decebal. E vorba despre o afacere complet funcțională, situată într-o zonă cu vizibilitate excelentă, în centrul municipiului Bistrița.