-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Ai acest medicament în casă? Nu-l mai administra copilului! Afectează inima!

Un medicament folosit foarte des în tratarea tusei, are interzis pe piață. Medicii specialiști din Franța au descoperit că acesta provoacă probleme cardiace. Dacă îl ai în casă, aruncă-l imediat!

Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța, țara unde este fabricat medicamentul, dar și producătorul, au emis o alertă cu privire la acesta.

Folosit pentru tratarea tusei, Eurespal se găsește aproape în fiecare casă.

Un nou studiu a scos la iveală că substanța activă din acest medicament, și anume fenspirida, poate provoca afecțiuni cardiace.

Agenția Națională a Medicamentului din România confirmă faptul că este decizia producătorului de a retrage Eurespal de pe piață până la clarificarea problemelor, urmând ca și în România să fie comunicată decizia Agenţiei Europene a Medicamentului​, după o reuniune ce va avea loc în această săptămână, la Londra. 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...