11.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 19, 2021

Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița

Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.

În sfârșit Bistrița va avea o parcare supraetajată, după ce mai multe proiecte au fost promovate, însă niciunul materializat. Practic, va fi demolat un punct termic, iar în locul său va fi amenajată o parcare supraetajată, care se va întinde și pe terenul din apropiere.

În prima fază s-a dorit adaptarea și transformarea punctului termic de pe Aleea Heniu într-o parcare supraetajată, însă autoritățile locale au ajuns la concluzia că nu s-ar justifica investiția, putându-se amenaja doar 60 de locuri de parcare.

Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali la ședința ordinară de astăzi. În bugetul din acest an au fost cuprinse și sume pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a altor studii necesare.

„În urma analizării posibilităților de realizare a obiectivului de investiții, s-a constatat faptul că suprafața de 474 mp nu este suficientă amenajării obiectivului, chiar dacă s-ar adăuga două etaje, numărul locurilor de parcare ar fi de aproximativ 60, la care se adaugă faptul că mai mult de jumătate din cele 40 de locuri de parcare existente ar fi dezafectate odată cu realizarea proiectului, ceea ce nu justifică realizarea unei parcări etajate doar pe aceasta. S-a propus demolarea construcției existente și reamenajarea întregii zone aferente domeniului public, incluzând terenul aferent fostului punct termic, terenul de joacă și terenul aferent locurilor de parcare din zonă și a aleii de acces, pe o suprafață de 1.698 de metri pătrați”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Foto: Expressdedunare.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...