22.5 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița

Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.

În sfârșit Bistrița va avea o parcare supraetajată, după ce mai multe proiecte au fost promovate, însă niciunul materializat. Practic, va fi demolat un punct termic, iar în locul său va fi amenajată o parcare supraetajată, care se va întinde și pe terenul din apropiere.

În prima fază s-a dorit adaptarea și transformarea punctului termic de pe Aleea Heniu într-o parcare supraetajată, însă autoritățile locale au ajuns la concluzia că nu s-ar justifica investiția, putându-se amenaja doar 60 de locuri de parcare.

Proiectul se va afla pe masa consilierilor locali la ședința ordinară de astăzi. În bugetul din acest an au fost cuprinse și sume pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a altor studii necesare.

„În urma analizării posibilităților de realizare a obiectivului de investiții, s-a constatat faptul că suprafața de 474 mp nu este suficientă amenajării obiectivului, chiar dacă s-ar adăuga două etaje, numărul locurilor de parcare ar fi de aproximativ 60, la care se adaugă faptul că mai mult de jumătate din cele 40 de locuri de parcare existente ar fi dezafectate odată cu realizarea proiectului, ceea ce nu justifică realizarea unei parcări etajate doar pe aceasta. S-a propus demolarea construcției existente și reamenajarea întregii zone aferente domeniului public, incluzând terenul aferent fostului punct termic, terenul de joacă și terenul aferent locurilor de parcare din zonă și a aleii de acces, pe o suprafață de 1.698 de metri pătrați”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Foto: Expressdedunare.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...