7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

„Puteți risipi milioane de lei printr-o apăsare de buton. Fiți responsabili!” – rugămintea liderului PNL Ioan Turc pentru consilieri

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi se vor vota mai multe proiecte care prevăd investiții la pârtia de schi de lângă Bistrița, printre care și achiziționarea unui ski lift cu 1,79 milioane de lei. Liderul PNL Ioan Turc le cere consilierilor locali să fie responsabili, pentru că pot „risipi” milioane de lei printr-o apăsare de buton…

Primăria Bistrița se pregătește să bage alte milioane de lei în pârtia de schi de pe Dealul Cocoș. Municipalitatea se pregătește să achiziționeze un „ski lift” cu 1,79 milioane de lei, dar și un Alpine Coaster, o sanie pentru perioada de vară și primăvară.Mai multe despre aceste proiecte puteți citi AICI și AICI.

Cele două proiecte se vor afla pe masa consilierilor locali, iar liderul PNL Ioan Turc le cere consilierilor, printr-o postare pe Facebook, să fie responsabili și să nu risipească milioane de lei printr-o apăsare de buton:

„Doamnelor și domnilor consilieri municipali PSD, în ședința Consiliului Local de astăzi, 31 Ianuarie 2019, veți fi puși, încă o dată, în situația de a alege între interesul bistrițenilor și fanteziile exorbitante ale colegilor dumneavoastră, primarul Crețu și viceprimarul Niculae. Proiectul de hotărâre referitor la cheltuirea din buzunarul public a cca 2.000.000 de lei pentru achiziționarea și montarea unui teleschi este absurd. Pârtia ne va costa peste 10.000.000 de euro, bani din care am fi putut să facem atât de multe lucrări utile. Vă invit la Prislop ca să vedeți cu proprii ochi ce pârtie a amenajat un investitor particular cu 500.000 de euro, e adevărat, la peste 1400 de m altitudine, într-un habitat potrivit. Vă recomand să concesionaţi teleschiul unui operator privat (dacă se va găsi unul îndrăzneț) și veți constata că pe ce doriți dumneavoastră să cheltuiți 400.000 de euro, particularul va cheltui 40.000 de euro. Mă refer la o instalație folosită, dar bună. Dacă nu se va găsi nimeni, ar trebui să vă întrebați «de ce..» A gira în continuare spolierea banilor adunați de la oamenii și firmele din oraș ar fi un gest iresponsabil și rușinos. Trăiți aici și vedeți că drumurile și trotuarele sunt ca după război și multe de pământ (de noroi în această perioadă), iluminatul public a rămas la nivelul anilor ’70, nu sunt locuri suficiente în creșele și căminele vechi de zeci de ani, avem zone fără apă și canalizare, nu avem locuri de parcare, ca sā amintesc doar infrastructura elementară. Doamnelor și domnilor consilieri PSD, astăzi puteți risipi printr-o apăsare de buton alte milioane de lei din bugetul local, dar nu veţi reuși să readuceţi iarna la 600 de metri printr-o hotărâre de consiliu. Ați face cu banii dumneavoastră așa ceva? Fiți responsabili!”

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...