4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Radu Moldovan: Îi dăm parcarea de pe Bistricioarei domnului primar! Să intre cu buldozerul!

Ioan Turc a explicat că Primăria Bistrița are bani pentru a face parcarea de pe Bistricioarei, dacă ar primi terenul. ”Nu avem orgolii. Îl lăsăm pe domnul primar să intre cu buldozerul” a declarat Radu Moldovan la Bistrițeanul LIVE.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc a vorbit despre terenul de pe Bistricioarei.

Am avut o asemenea discuție, să ni se dea înapoi terenul. I-am spus și domnului președinte Radu Moldovan că Primăria Bistrița ARE banii necesari pentru a face parcarea. Am contractat un credit special pentru realizarea de parcări” a delarat Ioan Turc aici:

VIDEO – Turc: Dacă CJ BN ne dă locul de pe Bistricioarei, ne și apucăm de făcut parcarea!

Prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE, Radu Moldovan a declarat că e gata să-i dea voie primarului să intre cu buldozerul în teren.

Am văzut și eu declarațiile domnului primar. Am luat act de ele și am avut mai multe discuții cu colegii mei din Consiliul Județean. În momentul de față, colegii mei inventariază toate cheltuielile pe care noi le-am făcut până acum și baza legală. Nu vrem cumva să încurcăm dezvoltarea municipiului Bistrița. Nu avem orgolii. Suntem dispuși să găsim soluții.

Îl voi anunța și în mod oficial pe domnul primar că suntem deschiși.

Zilele viitoare, colegii mei termină de analizat cheltuielile. Noi acolo am primit o suprafață de teren și un punct termic. Dar am mai cumpărat, și nu cu bani puțini, încă o suprafață de teren, aflată în mijlocul terenului dat de Primărie. Ulterior am tăiat jumătate din curtea Centrului Județean pentru Cultură, am dezmembrat acea suprafață de teren, am mutat gardul și am creat o suprafață de teren pentru a face această parcare.

Am cheltuit bani și cu un plan urbanistic zonal. Pe urmă, am dat drumul la expertiză, la studiile geo. Între timp, am finanțat și un studiu de fezabilitate care va fi terminat la finele lunii noiembrie. În concluzie, avem pregătite toate documentele. (…) Calculăm tot ce am cheltuit și căutăm soluții legale pentru a transfera din domeniul public al județului în cel al municipiului terenul. (…) Concret, suntem pregătiți să îl lăsăm pe domnul primar să intre cu buldozerul, spun asta cu ghilimelele de rigoare. Adică noi o să terminăm hârtiile foarte repede și o să punem totul la dispoziția Primăriei. Prioritate au problemele oamenilor. (…)

Varianta pe care noi am gândit-o și pe care am discutat-o cu cei de la ADR Nord-Vest a fost o asociere între Consiliul Județean și Primăria municipiului Bistrița prin care putem accesa fonduri europene pentru a face parcarea. Înțeleg că domnul primar nu vrea de acolo pentru că are el bani. Nu îl încurcăm, dar trebuie să găsim o soluție de echilibrare a poveștii. Nu e neapărat să ne dea înapoi banii cheltuiți, poate ne dă altceva, în natură, face un schimb în natură și nu glumesc când spun acest lucru, mă refer la un teren, o clădire. Nu știu, găsim o soluție. Trebuie să ne așezăm la masă și să discutăm. Dar avem toată deschiderea să discutăm cu municipalitatea” a declarat Radu Moldovan.

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:


 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...