24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Râul Ilva, în creștere din cauza precipitațiilor! Un pod, inundat!

Autoritățile județene și reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență monitorizează râul Ilva. Din cauza precipitațiilor, nivelul acestuia este în creștere. Un pod a fost deja inundat.

Precipitații mixte, în ultimele ore, în județ!

La altitudini de peste 1.500 de metri a fost cod galben de viscol.

În această dimineață, pe râul Ilva, s-a dat avertizarea de cod galben de inundații. Chiar și un pod a fost inundat.

„COD GALBEN pe râul Ilva, la Stația hidrometrică Poiana Ilvei, cota 160 cm, cu tendință de creștere. Pod provizoriu inundat, situat la 300 m, aval de miră,” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Codul Galben de vânt și viscol e valabil până deseară la ora 21:00. Acesta vizează în special zona montană.

UPDATE 

„Astăzi, 27 februarie 2020, la ora 07:30, a fost depășită cota de atenție cu 10 centimetri pe râul Ilva, la stația hidrometrică Poiana Ilvei din județul Bistrița-Năsăud. Această situație punctuală s-a produs din cauza blocării secțiunii de scurgere a unui pod provizoriu situat la 300 de metri în aval de stația hidrometrică.  Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență au intervenit cu utilajele din dotare, deblocând secțiunea de scurgere din zona podului, iar cotele apelor au scăzut sub cota de atenție în jurul orei 08:30. Menționăm că nu s-au produs inundații în zonă. Specialiștii instituției noastre din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud monitorizează permanent cursurile de apă din administrare și colaborează cu toate instituțiile responsabile, conform fluxului informațional din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, transmit reprezentanții ABA Someș Tisa.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...