-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Râul Ilva, în creștere din cauza precipitațiilor! Un pod, inundat!

Autoritățile județene și reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență monitorizează râul Ilva. Din cauza precipitațiilor, nivelul acestuia este în creștere. Un pod a fost deja inundat.

Precipitații mixte, în ultimele ore, în județ!

La altitudini de peste 1.500 de metri a fost cod galben de viscol.

În această dimineață, pe râul Ilva, s-a dat avertizarea de cod galben de inundații. Chiar și un pod a fost inundat.

„COD GALBEN pe râul Ilva, la Stația hidrometrică Poiana Ilvei, cota 160 cm, cu tendință de creștere. Pod provizoriu inundat, situat la 300 m, aval de miră,” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Codul Galben de vânt și viscol e valabil până deseară la ora 21:00. Acesta vizează în special zona montană.

UPDATE 

„Astăzi, 27 februarie 2020, la ora 07:30, a fost depășită cota de atenție cu 10 centimetri pe râul Ilva, la stația hidrometrică Poiana Ilvei din județul Bistrița-Năsăud. Această situație punctuală s-a produs din cauza blocării secțiunii de scurgere a unui pod provizoriu situat la 300 de metri în aval de stația hidrometrică.  Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență au intervenit cu utilajele din dotare, deblocând secțiunea de scurgere din zona podului, iar cotele apelor au scăzut sub cota de atenție în jurul orei 08:30. Menționăm că nu s-au produs inundații în zonă. Specialiștii instituției noastre din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud monitorizează permanent cursurile de apă din administrare și colaborează cu toate instituțiile responsabile, conform fluxului informațional din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, transmit reprezentanții ABA Someș Tisa.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: