15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Recomandarea Inspectoratului de Stat în Construcții: Limitarea accesului în casă pentru femeia de 76 de ani din clădirea care stă să se prăbușească pe Titulescu

Inspectoratul de Stat în Construcții confirmă pericolul prezentat de clădirea de pe strada Titulescu de la nr 18, unde o femeie s-a trezit blocată în casă după ce s-a prăbușit plafonul în fața ușii sale. Instituția recomandă, în urma evaluării, limitarea accesului în locuință a femeii de 76 de ani, care stă acolo în chirie încă din anii `80.

Săptămâna trecută, o femeie de 76 de ani s-a trezit blocată în casă după ce o bucată din plafon s-a prăbușit în fața ușii sale. Femeia locuiește pe strada Titulescu, la nr. 18, într-o locuință închiriată de la Primăria Bistrița încă din anii `80.

Mai multe informații despre acest subiect puteți citi mai jos:

FOTO PERICOL pe Titulescu! Ruinele caselor care aparțin Primăriei Bistrița stau să se prăbușească peste chiriași și proprietari

În urma incidentului, o comisie formată din reprezentanți ai diferitelor direcții din Primăria Bistrița și ai Inspectoratului de Stat în Construcții a evaluat situația și a venit cu recomandări.

Primele măsuri au fost luate chiar vineri, la o zi după incident, fiind restricționat accesul pe trotuarul de pe strada Nicolae Niculescu, din vecinătatea imobilului.

Într-o informare remisă publicației Bistrițeanul.ro, inspectorul șef din cadrul ISC Bistrița-Năsăud, Andrei Mustea confirmă pericolul reprezentat de această clădire și recomandă restricționarea accesului în locuință a femeii de 76 de ani.

Redăm mai jos informarea ISC Bistrița-Năsăud:

„Este important de precizat faptul că structura de rezistență a imobilului a mai fost afectată și la data de 11.03.2020 prin prăbușirea integrală sau parțială a unor elemente portante, precum pereți, grinzi și planșee din lemn, șarpantă, etc.

Ulterior producerii evenimentului din anul 2020, Municipiul Bistrița – care este și proprietar, a luat o serie de măsuri de punere în siguranță a imobilului și a părții de clădire rămase.

În urma evenimentului produs în data de 27.06.2024, instituția noastră a efectuat o inspecție la obiectivul situat în Municipiul Bistrița, pe str. Nicolae Titulescu, nr. 18.

S-a constatat că o parte din imobil este afectată structural prin prăbușirea parțială a unui planșeu din lemn aferent holului de peste etajul 1.

De asemenea, s-a remarcat faptul că Municipiul Bistrița – proprietarul corpului de clădire afectat, dispune de o expertiză tehnică efectuată în anul 2023, care stabilește soluții de intervenție pentru consolidarea și refacerea obiectivului.

Ținând seama că în expertiza menționată construcția studiată este încadrată în clasa I de risc seismic, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbușire totală sau parțială la acțiunea cutremurului, 

și ca urmare a inspecției, s-au dispus următoarele măsuri cu termen imediat, și anume:

–           restricționare acces în imobil și securizare perimetru pentru pietoni;

–           luarea unor măsuri de primă necesitate pentru sprijinirea planșeului și a șarpantei din lemn;

–           obținerea în regim de urgență a Autorizației de Construire pentru lucrările de intervenție propuse, în vederea asigurării rezistenței și stabilității clădirii.

În vederea reducerii riscului privind siguranța vieții oamenilor, pentru locatarul situat la apartamentul de la etajul 1 al imobilului se recomandă limitarea accesului în locuință până la punerea în siguranță a construcției.”

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Sau trezit și ăștia.
    Moll-ul de pe strada Sigmirului nu prezintă un pericol, ați făcut verificări, blocurile de lângă peny nu au parcări și spații verzi, ați fost la recepția lor?
    Ce verificați de fapt, pe amărâți, n aveti curaj să vă faceți treaba?
    De ce a trebuit să pice tavanul că să vedeți ce se întâmplă?
    Rușine să vă fie , trebuiți desființați că oricum sunteți degeaba .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.